Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

8x leuke brocantewinkels

brocantewinkels.jpg

Als je van brocante houdt, hoef je niet ver te zoeken. Het wemelt in Nederland van de leuke antiekwinkeltjes, vintage-adresjes en marktjes, alleen moet je even weten waar. Hierbij een kleine selectie van adressen om te onthouden.

Noorderspullen – Amsterdam

In Amsterdam heb je veel leuke zaakjes waar je mooie brocante-items op de kop kunt tikken. Een daarvan is Noorderspullen op de 2e Lindendwarsstraat 11 hs. Eigenaresse Renske heeft een voorliefde voor Nederlands aardewerk en keramiek, maar is ook dol op stijlvolle en vrolijk gedekte tafels, maffe lampen en niet-alledaagse ontwerpen van gebruiksvoorwerpen.
Noorderspullen.nl, alleen geopend op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur

Geartsje – Echtenerbrug

Nog zo’n leuk adres, maar dan in Friesland, is Geartsje in het dorpje Echtenerbrug, vlak bij Lemmer, Joure en Heerenveen. Bij Geartsje vind je leuke brocante én nieuwe woondecoraties in landelijke, Frans-Scandinavische stijl met een knipoog naar het sfeervolle Franse platteland. Ook heeft Geartsje een webwinkel die wekelijks wordt aangevuld met nieuwe spullen.
geartsje-webwinkel.nl, geopend op do 13.30 – 17.30 uur (mei t/m sept), vr 13.30 – 17.30 uur en za 12.00 – 17.00 uur

Philipse Vintage & Brocante – Nijmegen

Ben je in de buurt van Nijmegen? Breng dan een bezoek aan Philipse Vintage & Brocante. Je vindt het historische pand waarin de winkel gevestigd is, aan de linkerkant van de St. Stevenstoren. Binnen word je door eigenaresse Jeanette verrast met prachtige woonaccessoires, meubels en meer voor milde prijzen. Zin in koffie? Breng dan een bezoek aan Philipse Koffie & Brocante van Jeanettes zus Monique (St. Stevenskerkhof 44).
philipsevintageenbrocante.nl, geopend van do – za 11.00 – 17.00 uur

De Bosbrand Brocante – Soest

Een plek waar je zeker slaagt, is De Bosrand Brocante in Soest. Je vindt er in een oude kas maar liefst veertien brocantewinkeltjes onder één dak. Elk winkeltje heeft zijn eigen stijl, waardoor alles anders is qua sfeer en uitstraling. Op de website kun je alvast inspiratie opdoen.
debosrandbrocante.nl, geopend op di – za 10.00 – 17.00 uur en zo 12.00 – 17.00 uur

Meijer & Meijer – Alphen aan den Rijn

Krijtverf in elke kleur, unieke landelijke gordijnstoffen en vouwgordijnen, behang, woonaccessoires, meubels, brocante, kleding, interieuradviezen aan huis… Meijer & Meijer in Alphen aan den Rijn is een adres om te noteren én te bezoeken!
meijerenmeijer.nl, geopend op do en vr 10.00 – 17.30 uur, za 10.00 – 16.30 uur (di en wo op afspraak)

Atelier Authentique – Woerden

Bij Atelier Authentique in Woerden tref je unieke, ambachtelijk vervaardigde meubelstukken uit Franstalige gebieden Woonwinkel ’t Klooster aan, maar ook accessoires en verlichting. En wil je een nostalgisch bed in een bepaalde kleur? Dan kan dat gemaakt worden, want ze doen ook aan maatwerk! Kijk alvast rond in de webwinkel voor mooie items.
atelier-authenthique.nl, geopend op vr en za 10.00 – 17.00 uur 

Woonwinkel ’t Klooster – Bovenkarspel

Alleen al vanwege de locatie zou je er eens naartoe moeten. Woonwinkel ’t Klooster bevindt zich namelijk, zoals de naam al aangeeft, in een voormalig klooster. Je kunt er terecht voor vakkundig advies, de leukste merken woondecoraties en meubels en al het andere dat een huis sfeervol maakt.
woonwinkeltklooster.nl, geopend op wo t/m za 10.00 – 17.00 uur, op do ook 19.00 – 20.00 uur (andere dagen op afspraak)

Willemien & Corneel

Zusss, Nordal, Painting The Past, Carte Colori, Ib Laursen, HKliving… Het is slechts een kleine greep uit het aanbod merken bij Willemien & Corneel in Ridderkerk. Van deze gezellige woonwinkel met landelijke meubels, sfeervolle woonaccessoires en krijt- en kalkverven worden brocante-fans instant vrolijk.
willemienencorneel.nl, geopend wo 9.30 – 17.00 uur (juli en aug gesloten), do 9.30 – 17.00 uur, vr 9.30 – 18.00 uur en 18.30 – 20.30 uur, za 9.30 – 17.00 uur

Beeld: iStock

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant