Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

4 keukenitems die je verkeerd opbergt

keukenitems.jpg

Je gebruikt je keukenitems elke dag, dus het is niet zo gek dat ze op den duur slijten. Maar hoe zorg je ervoor dat ze langer meegaan? Als we experts mogen geloven, heeft de mate van slijtage te maken met de manier waarop je je keukenspulletjes opbergt.

1. Wijnglazen

De meeste mensen zetten hun wijnglazen op z’n kop, zodat er geen stof in de glazen komt. Hoewel ze zo inderdaad schoner blijven, is de kans op een kapot glas groter. Wijnglazen zijn niet gemaakt om op deze manier te worden opgeborgen. Plaats je glazen daarom gewoon op hun voet, en haal er voor gebruik een doekje langs.

2. Keukenkastjes

Als je geen zin hebt in vettige keukenkastjes, kun je je olijfolie beter op je aanrecht bewaren. Heel mooi staat het niet, maar zo houd je je keukenkastjes wel netter én schoner.

3. Messen

Zijn je dure messen ook in no-time bot? Dat komt waarschijnlijk doordat je ze in de besteklade bewaart. Zo komen de messen in contact met ander bestek waardoor ze sneller beschadigen. Investeer dus in een mooi messenblok of hang ze op aan een magneetstrip boven het aanrechtblad.

4. Pannen

Om ervoor te zorgen dat je pannen zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk ze op de juiste manier op te bergen. Stapel je normaal gesproken meerdere pannen op elkaar? Leg dan voortaan een theedoekje tussen de pannen. Zo zorg je ervoor dat de antiaanbaklaag niet beschadigd raakt.

Bron | Harpers Bazaar |
Foto | iStock |

Ook interessant om te weten

 

Ook interessant