Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

4 huishoud- en gezondheidstips gebaseerd op de stand van de maan

stand-van-de-maan.jpg

Er zijn al talloze artikelen geschreven over het effect van de volle maan op de mens. Maar wist je dat andere maanstanden ook invloed hebben op situaties in het dagelijks leven?

Om te zorgen dat bepaalde huishoudelijk klusjes en gezondheidsrituelen het best uit de verf komen, kun je de maanstanden op de maankalender volgen.

Verschillende maanstanden in een notendop

Allereerst is het handig om te weten welke maanstanden er zijn en waar ze voor staan. De nieuwe maan staat duidelijk voor een nieuw begin. De wassende maan is de fase na de nieuwe maan en staat voor opbouwen. De volle maan is natuurlijk het hoogtepunt en de afnemende maan komt na de volle maan en staat voor loslaten.

Grote schoonmaak

Wassen, stofzuigen en bedden verschonen: het is waarschijnlijk niet je grootste hobby, dus als je het doet wil je het goed doen. Kijk daarom eens naar de maanstanden. Heb je vlekken in je kleding die kunnen wachten? Gooi ze dan in de wasmachine tijdens de afnemende maan. Tijdens deze maanstand verloopt alles iets soepeler, dus ook het verwijderen van vlekken is een eitje. Staat de maan dan ook nog in een waterteken zoals Vissen, dan is de klus helemaal snel geklaard. Datzelfde geldt trouwens ook voor het schoonmaken van je huis. En wil je je dekbed even lekker uit het raam hangen, doe dat dan niet tijdens wassende maan in een waterteken. Dat zorgt juist voor te veel vocht in je heerlijke deken.

Verwendag

Een verwendag voor jezelf moet je af en toe inplannen. Om hier extra van te kunnen genieten, is het geen gek idee om eerst een kijkje op de maankalender te nemen. Zo voeden crèmes en oliën beter bij wassende maan, maar kun je beter ontharen bij afnemende maan. Ook met je kappersbezoek zou je kunnen wachten tot na nieuwe maan. Je haar groeit voller (en sneller) terug én je behoudt de kleur langer. Echter, wil je dat je haar juist niet snel groeit, dan moet je pas ná volle maan een afspraak maken.

Lees ook
Dít is jouw favoriete kerstversiering volgens je sterrenbeeld

Optimaal tuinieren

Heb je groene vingers? Dan komen deze tips goed van pas. Heb je een moestuintje en verbouw je graag groente en fruit, weet dan dat alles wat ónder de grond groeit het best met afnemende maan gezaaid kan worden. Wil je juist mooie bloemen die boven de grond uitkomen, dan kun je tijdens de wassende maan aan de slag met planten.

Gezondheid gaat voor

Dan nog wat tips op het gebied van gezondheid. Een tandartsbezoek is eigenlijk op elk moment goed, maar vooral bij afnemende maan. Kijk wel uit als de maan in de tekens Ram en Stier staan. Deze tekens zijn gelinkt aan je tanden, hals en kaak en deze gebieden zijn dan extra gevoelig. Au! Volle maan is het hoogtepunt, en dat merken we ook in ons lichaam en aan onze emoties. Mocht je een operatie moeten ondergaan – die je zelf kunt inplannen – doe dat dan niet tijdens de volle maan. Bloedingen kunnen heftiger zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bron | Maankalender Moonsisters, Happinez, Salon Belle-Hair
Beeld | Getty Images

Ook interessant