Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

3 x paasknutselen

eitje.png

Verse bloemen, chocolade paashazen, versierde eieren. Ja, dat is Pasen. Maak er dit jaar iets speciaals van met extra feestelijke paasversiering in huis.

Ga gezellig met z’n allen knutselen: van paaseieren decoreren en hazenoren knippen, tot het rijgen van een leuke paasslinger.

Slinger

Origineel en gemakkelijk zelf te maken: knip een deel van ongeveer 15 cm uit een strook crêpepapier en knip deze om de centimeter in zodat er smalle strookjes ontstaan. Houd wel drie centimeter aan de bovenkant vrij. Wikkel het crêpepapier voor een deel af en maak er een kwastje van. Knoop het kwastje met draad aan de bovenzijde vast. Herhaal dit met verschillende kleuren crêpepapier. Bevestig alle kwastjes aan een lange draad en je slinger is gereed.

Eieren versieren

Tip! Wanneer je met kinderen eieren gaat versieren, gebruik dan voor het gemak gekookte eieren; die zijn veel minder kwetsbaar dan uitgeblazen eieren.

Ei met tekst
wie een vast hand heeft kan met permanente marker teksten schrijven op het ei. Maar er zijn ook letterstickers, wel zo handig!

Ei met hazenoren
beplak het gehele ei met stukjes krant en laat goed drogen. Knip hazenoren uit mooi papier en plak deze boven op het ei. Als ‘neus’ van de haas kun je een minipompon gebruiken.

Ei met confetti: smeer het ei in met lijm en rol deze door de confetti (kant-en-klaar te koop, of gebruik een perforator).

Hazenmasker

Gemakkelijk, origineel én leuk is dit zelfgemaakte hazenmasker. Zo maak je ze: schets contouren van hazenoren op grijs bordkarton en knip deze uit. Geef de ‘binnenkant’ van het oor met roze papier een accent. Maak de ‘snuit’ van het konijn op dezelfde wijze als de oren, knip deze uit en plak er een pompon op als neus, en twee witte hazentanden eronder. Bevestig de stokjes met lijm (of tape) aan de oren en de snuit. Plak ongeveer vijf zwarte stippen op elke ‘wang’.

Ook interessant