Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

3x creatief met herfstbladeren

herfstknutsels.jpg

Het was deze week een waar genoegen om buiten te zijn. Met een aangename temperatuur en prachtig verkleurde bladeren aan de bomen in allerlei tinten geel en rood. Dat blijft toch een spectaculair gezicht! Sommige bladeren zijn al kleine kunstwerkjes op zich. 

Wil je langer van deze mooie kleuren genieten? Neem dan een stapel bladeren mee naar huis en maak er prachtige herfstobjecten van. Zo haal je de natuur naar binnen!

Herfstige waxinelichthouder

Schermafbeelding 2015-10-27 om 14.17.07Schermafbeelding 2015-10-27 om 14.17.22Neem een paar mooi gekleurde herfstbladeren en een glazen potje. Lijm de bladeren in een willekeurig patroon op de pot. Gebruik hiervoor mod podge, dat is lijm en finish ineen.

Nadat de herfstbladeren gedroogd zijn, kun je er een waxinelichtje in doen voor een extra mooi en spectaculair herfst-effect.

 

Bladslinger

blad-slinger

Droog de bladeren eerst in een stuk keukenpapier, bijvoorbeeld tussen boeken. Zo verdwijnt het vocht uit de bladeren en zullen ze beter aan het waxpapier blijven plakken.

Leg de blaadjes in een soort driehoekje/vlaggetje op waxpapier. Leg er een vel waxpapier overheen en vervolgens een krant. Strijk de bladeren ín het papier. Laat afkoeken en knip vervolgens de vlaggetjes uit het waxpapier.

Neem een stuk plat touw en lijm met een lijmpistool de vlaggetjes aan de lijn.

Eventueel kun je met behulp van metallic stiften de vlaggetjes nog versieren.

Bladerenkrans

bladen krans bladenkrans-af

Neem een kartonnen bordje en knip hier de binnenkant uit. Plak de bladeren in een mooi patroon op de rand en over elkaar heen. Knip de steeltjes weg, plak er een strikje op en voilà! Je hebt een prachtige herfstkrans.

 

 

Bron: kidskubby.comcrafts-for-all-seasons.comartfulparent.com

 

Ook interessant