Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

3 woontrends voor dit najaar

woontrends-najaar-2014.png

Kies je voor strak en eenvoudig of voor een halve jungle in je woonkamer. Laat je snel inspireren door de grootste woontrends van dit najaar.

Scandinavische eenvoud

Komend najaar kijken we de kunst van het mooie wonen af bij de Scandinaviërs. Combineer licht hout met zachte, natuurlijke materialen als wol en vilt. Verf een muur in pastel en neem wit als lichte basistint. En vergeet niet zacht, warme dekens, plaids en vloerkleden in huis te halen.

Tip: bevestig houten kistjes in verschillende maten en verschillende kleuren met de bodem aan de muur. Vul de kistjes met bijzondere objecten.

scandinavies-wonen

Moderne nomaden

Houd je van kleur en heb je veel souvenirs van al je mooie reizen? Laat ze vooral zien! Dit najaar mag er volop worden gecombineerd met kelims, vachten, leer en hout. Maar ook met folkloristische kleurrijke en natuurlijke stoffen en materialen. En ja, het wandtapijt mag weer aan de muur.

Tip: haal een grote zilverschaal en vul deze met kaarsen in de kleuren paars, donkerroze, rood en goud.

moderne-nomaden

Wonen in het groen

Van de natuur (en de kleur groen) worden we rustig, dus waarom halen we die niet gewoon in huis? Dit kan met diepe, donkere kleuren zoals nachtblauw en vele tinten groen. De jungle is er niks bij. Stoere industriële materialen als hout, leer en metaal in combinatie met glas en keramiek.

Tip: neem een grote glazen pot of lege weckpot. Vul deze met lavabolletjes en leg er wat sedumplantjes bovenop (beide via tuincentrum). Zo creëer je je eigen biolttop. Spray er af en toe wat water in, zodat er condens ontstaat. Geniet van je groene minituin.

woontrend-inhetgroen

Wil je meer wooninspiratie?

Kom met korting naar de Woonbeurs Amsterdam van 30 september t/m 5 september en schrijf je gratis in voor de Margriet-inspiratiesessie!

Op donderdag 2 oktober van 15.00 – 16.00 uur is er een speciale inspiratiesessie voor Margriet-lezeressen in het woontheater van de Woonbeurs Amsterdam. Hier vertelt trendwatcher en interieuradviseur Marie-Gon Vos wat de woontrends van dit moment zijn én hoe je die thuis kunt toepassen. Na afloop krijg je een verrassing mee.

Wat krijg je allemaal?
– Korting op toegangskaarten voor donderdag 2 oktober (10.00 – 21.00 uur)
– Toegang tot de speciale Margriet-inspiratiesessie met na afloop een verrassing (inschrijving verplicht).
– € 10 korting in de Woonbeurs-webwinkel.
– Een gratis Woonmagazine naar keuze.
– 3 gratis digitale woonbladen.

Bestel snel kaarten met korting en schrijf je in voor de Margriet Woonmiddag op www.Woonbeurs.nl/Margriet

12 pagina’s wonen

M38 Cover_finalLeuk: de nieuwste Margriet staat bomvol wooninspiratie deze week. Plus een dossier over huren of (toch maar) kopen? Annemarie van Gaal geeft tips!

 

Ook interessant