Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Witte strepen op je kleding na het wassen? Zó voorkom je dat

witte-strepen-kleding.jpg

Vervelend: haal je de schone was uit de wasmachine, zitten er allemaal witte strepen op je spijkerbroek. Hoe komen die witte strepen op je kleding? En hoe kun je dat voorkomen?

We leggen het uit.

Witte strepen in je kleding

Die witte krijtachtige strepen op je wasgoed zijn zeepresten. Als je denkt dat de wasstrepen ontstaan doordat je te veel wasmiddel gebruikt, heb je het mis. De vlekken zijn namelijk het gevolg van een te volle wasmachine. Prop je de trommel helemaal vol, dan heeft het wasgoed niet genoeg ruimte om te kunnen bewegen en kan het wasmiddel niet volledig oplossen. Bovendien neemt het wasgoed veel water op, waardoor er te weinig water overblijft om het wasmiddel in op te lossen. Gevolg: het wasmiddel blijft in je kleding zitten en veroorzaakt witte vlekken of strepen.

Lees ook
Komt je wasgoed nog vochtig uit de droger? Zó voorkom je dat

Zo los je het op

Over het algemeen krijg je de witte strepen er weer uit door het kledingstuk opnieuw te wassen. Het wasmiddel lost dan vanzelf op. Maar ook hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je wasmachine niet tot de nok toe gevuld is, maar laat bovenop altijd twee vuisten aan ruimte over. Daarnaast kun je je spijkerbroek – een kledingstuk dat vaak het slachtoffer is van witte strepen – nog even afspoelen nadat je het gewassen hebt, zodat je zeker weet dat er geen wasmiddel achterblijft.

Bron | Lekker in het leven, Metronieuws
Beeld | Getty Images

Margriet 52 ligt in de winkel! Dit extra dikke nummer staat helemaal in het teken van de feestdagen. Zo vieren we kerst bij columnist Marjan, hebben we een exclusief interview met Jamie Oliver én delen we de lekkerste recepten uit zijn nieuwe boek. Verder in deze Margriet: warme feestmode, een spannend winterverhaal en de leukste inspiratie voor kerstversiering. Haal ‘m snel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant