Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

7 dingen die je herkent als je gaat winkelen op afspraak

tien-dingen-die-je-herkent-als-je-gaat-winkelen-op-afspraak.jpg

Gewoon even snel de stad in om te shoppen zit er al een paar maanden niet in. Een afspraak maken, mondkapjes mee, handen ontsmetten: er gaat nu heel wat vooraf aan wat nieuwe spulletjes kopen. Ben jij al gaan winkelen op afspraak? Dan herken je déze zeven dingen waarschijnlijk ook wel.

Want hoewel het heel fijn is dat we weer naar de niet-essentiële winkels kunnen, gaat het er allemaal toch wat anders aan toe dan we gewend zijn.

1. Midden in de nacht een afspraak maken

Sommige winkels zijn zó populair, dat je er snel bij moet zijn om zo’n kostbaar plekje op de gastenlijst te krijgen. Als ze dan om middernacht pas de nieuwe data open zetten, betekent dat dus laat opblijven. Daar zit je dan, in je pyjama en leesbril op je neus, midden in de nacht achter je laptop of op je telefoon. En dat allemaal om een afspraak te maken om wat onderbroeken/gordijnen/boeken/ een nieuwe keukentafel aan te schaffen.

2. Enorme boodschappenlijst mee

Als je dan zo’n felbegeerde plek op het tijdschema van een populaire winkel hebt bemachtigd, krijg je vaak van de hele familie een boodschappenlijst mee. En dat terwijl je maar een kwartiertje hebt! Vervolgens moet jij dus rennend op zoek naar enkelsokken, opbergbakjes en notitieblokken, waardoor je uiteindelijk geen tijd meer hebt voor de spullen die jij nodig had…

3. Flink de pas erin

Winkelen op afspraak in een grote winkel zoals IKEA, Intratuin of Loods 5? Dan moet je flink doorlopen als je binnen 45 minuten weer buiten op de stoep moet staan. Even lekker rondsnuffelen in de koopjeshoek zit er niet bij, en ineens moet je ook wel heel snel beslissen welk bestek lekkerder in de hand ligt. En als je in het begin wat loopt te treuzelen omdat je denkt dat 45 minuten best lang is en ze plotseling omroepen dat je nog een kwartiertje hebt terwijl je pas halverwege de winkel bent, moet je ineens wel héél hard doorlopen. Sterker nog: in IKEA besloten sommige mensen een sprintje te nemen op de afdelingen waar ze niet rond wilden kijken. Wie had dat in 2019 aan zien komen?!

4. Geen interieur-discussies meer

Verhuizen of gewoon een nieuw interieur? Dat is lastig als je samenwoont, want winkelafspraken zijn maar voor één persoon. Even samen een rondje maken over de woonboulevard zit er niet in. Wel een klein voordeel als je het niet eens kunt worden over de bank: nu kun je zelf kiezen zonder te hoeven overleggen met je partner. Sorry –  er mocht écht maar één iemand naar binnen. Kom maar door met die poederroze bank.

Lees ook:
Waarom een kleine koopverslaving hebben goed voor je is

5. ‘Verplicht’ toch iets kopen

Natuurlijk is het óók bij het winkelen op afspraak nooit een verplichting om iets te kopen. Als ze niets hebben wat jouw smaak is, mag je in principe na tien minuten zo de winkel weer uitlopen. Maar als je een beetje nerveus aangelegd bent, kan dat best ongemakkelijk zijn. ‘Wat nu als ze denken dat ik voor niets een afspraak gemaakt heb?’ Tsja, dan kom je dus toch thuis met een nieuwe theedoek, drie glazen, een gloednieuwe bezem en een zak snoepjes.

6. Walk of shame naar de kassa

Roepen ze om dat je naar de kassa moet komen, maar sta jij aan de andere kant van de winkel én heb je nog vijf dingen op je lijstje? Zelfs als je dan in een sneltreinvaart richting de kassa’s gaat, krijg je daar misschien wel wat scheve blikken. Helemaal als je daar als laatste aankomt, kan dat best even ongemakkelijk voelen. Sorry, ik deed m’n best maar die vijftien minuten zijn gewoon écht veel te kort.

7. Tóch nog iets vergeten

En als je dan met je volle tassen weer richting huis gaat, besef je ongetwijfeld dat je tóch nog iets vergeten bent. Terwijl je júist met vier dingen thuiskomt die je helemaal niet echt nodig had. En dan begint het hele riedeltje weer vanaf het begin: weet nu maar eens nog zo’n plekje op die felbegeerde winkelen op afspraak-lijst te reserveren.

Beeld | Getty Images

Margriet 15 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week positief gezondheidsnieuws, een dossier libido & de overgang, alles over spannende nieuwe levensfases en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant