Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De 5 grootste fouten die je kunt maken met een wimperkruller

de-5-grootste-fouten-die-je-kunt-maken-met-een-wimperkruller.jpg

Een wimperkruller is eigenlijk onmisbaar in je make-uptas. Door het krullen van je wimpers zie je er opgewekter en nóg mooier uit. Zonde als je het ding verkeerd gebruikt. 

Bij het gebruik van een wimperkruller kunnen er best wat foutjes optreden. Dit kun je bijvoorbeeld allemaal beter níet doen:

1. Je krult je wimpers nádat je mascara hebt aangebracht

Dit kan je wimpers flink beschadigen. Mascara droogt namelijk op, waardoor de haartjes harder en minder flexibel worden. Als je er dan met de wimperkruller overheen gaat, kun je zo je wimpers eruit trekken. Krul je wimpers altijd vóór je mascara opdoet en zorg ervoor dat de mascara van de vorige dag er compleet af is.

2. Je knijpt de wimperkruller te hard dicht

Je hoeft je wimperkruller niet met volle kracht dicht te knijpen. Ook als je zachtjes knijpt, komt de krul goed in je wimpers. Voor je het weet, breek je je wimpers. Je kunt het best zo dicht mogelijk bij het begin van je wimpers beginnen met knijpen. Houd het een paar seconden vast en verplaats het dan richting de voorkant van je wimpers. Heb je korte wimpers? Misschien is een verwarmde wimperkruller op batterijen dan een idee. Het zorgt voor een iets minder sterke krul, maar het voordeel is dat je zelf niet hoeft te knijpen.

3. Je maakt je wimperkruller nooit schoon

Op je wimperkruller kunnen restjes mascara, eyeliner en oogschaduw achterblijven. En wat dacht je van bacteriën en dode huidcellen? Daar worden je ogen en de huid rondom je ogen niet blij van. Maak je wimperkruller daarom één keer per week schoon met een druppeltje ontsmettingsalcohol op een wattenschijfje.

4. Je vervangt het kussentje van je wimperkruller nooit

In het onderste boogje van je wimperkruller zit een kussentje, ter bescherming van je wimpers. Wist je dat je die kunt en zelfs moet vervangen? Op dat kussentje komt namelijk veel viezigheid of het kan kapot gaan. Daardoor werkt je wimperkruller misschien niet meer zo goed. Vervang het kussentje om de paar maanden, wanneer je ziet dat het vies en/of kapot is. Je kunt ze gewoon los kopen.

5. Je gebruikt een wimperkruller van slechte kwaliteit

Voor 2,50 euro heb je al een wimperkruller. Maar ze bestaan er ook met een prijskaartje van 23,50 euro, of zelfs 34,95 euro. Volgens make-upexperts zit er wel degelijk verschil in de prijs. Zo zijn de duurdere van bijvoorbeeld het merk MAC of Tweezerman steviger en gaan ze langer mee.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock

Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze direct voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

Ook interessant