Willeke Alberti zingt voor het laatst voor een groot publiek tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Willeke Alberti treedt vrijdag voor het laatst op voor groot publiek

Willeke Alberti trekt altijd volle zalen. Maar voor een groot publiek het podium op klimmen: dat doet ze al even niet meer. Voor de Uitmarkt gaat ze dat nu tóch een allerlaatste keer doen. Op het Museumplein in Amsterdam opent ze vrijdag zingend het culturele seizoen. Daarna zal ze niet meer voor een groot publiek haar stem ten gehore brengen en is het helaas uit met de pret.

Willeke Alberti maakt voor een keer een uitzondering: als een nachtegaal zal ze op het Museumplein neerdalen.

Opening van de Uitmarkt

Vrijdag start de Uitmarkt. Dat is een cultureel evenement dat elk jaar in het laatste weekend van augustus terugkeert in Amsterdam. Hierbij wordt de start van een nieuw cultureel seizoen aangekondigd. Theatergroepen, muzikanten, orkesten en cabaretiers laten een (een deel) van hun nieuwe voorstellingen en concerten zien aan het publiek. De Uitmarkt sluit altijd af met de Musical Sing-A-Long. Tijdens dit weekend krijg je alvast een voorproefje van wat je het komende jaar kunt verwachten op cultureel gebied. Dit jaar wordt dit spektakel dus zingend geopend door Willeke Alberti.

Willeke blijft zingen

Wie bang is om Willeke Alberti nooit meer live te kunnen horen zingen, hoeft zich geen zorgen te maken. Willeke zingt nog wel, maar theaters en grote podia slaat ze over. Met veel enthousiasme bezoekt ze wel nog bejaardenhuizen en goede doelen. Daar toont ze haar vocale kunsten aan een klein publiek. Voor de Uitmarkt maakt ze nu één keer een uitzondering door weer voor een massa te zingen.

Willeke wil dit graag doen omdat ze zin heeft om herinneringen op te halen. En dat doet ze het liefst in Amsterdam op het Museumplein met haar band en voor het publiek dat haar altijd trouw is gebleven. “Samen zingen, samen lachen en lekker samen zijn; dat wil toch iedereen.”

Willeke Alberti treedt vrijdag voor het laatst op voor groot publiek

Dit betekent niet het einde van haar zangcarrière, maar wel het einde van een tijdperk. We kunnen Willeke op het Museumplein (of op de buis) vrijdag nog één keer grootschalig zien zingen voor de massa. Willeke heeft een groot hart voor onze hoofdstad en stapt daarom met liefde nog een keer op het grote podium in de door haar zo gewaardeerde stad.

Als je vrijdag in Amsterdam bent, kun je het live bijwonen. Anders kun je ook meegenieten thuis vanaf de bank: om half negen ’s avonds zal ze zingen voor een (waarschijnlijk) overvol Museumplein.

Bron | AT5

Saskia WinkensBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden