Wildkampeerders: nieuwe datingshow Beeld Talpa
Beeld Talpa

PREMIUM

Wildkampeerders: koud water dippen en een nerveuze date

Zaterdag was de tweede aflevering van Wildkampeerders te zien. Dit tv-programma is het uithangbord voor feelgood-tv en we zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar die ene vraag: komen de singles met exact dezelfde outfit uit de tent en worden ze hét nieuwe ANWB-koppel of hebben ze hun eigen kleding aan en breken ze de tent meteen weer af? In deze aflevering zien we of de liefde opbloeit tussen Sjors en Jet, en Rico en Wendy.

Hier draait het om in dit format, dat samen met de ANWB is gemaakt: de kandidaten hebben een tas met benodigdheden voor het kamperen, maar ook precies dezelfde outfit. Als de singles de volgende dag allebei met die outfit de tent uit komen, dan is de 24-uurs date geslaagd én zien ze allebei wel toekomst in de liefde.

Koppel 1: even voorstellen

De volgende singles die dit liefdesavontuur aangaan zijn Sjors (35) en Jet (32). Sjors heeft een eigen drukkerij in het centrum van Leiden. Hij is op dit moment een half jaar single en is wel weer toe aan een nieuwe vrouw in zijn leven. Als hij thuiskomt van zijn werk, mist hij iemand die hij een knuffel of kus kan geven en iemand waar je je verhaal tegen kunt vertellen. Hij heeft zichzelf opgegeven, omdat het buiten aspect hem erg aanspreekt.

Maar wat zoekt hij in een vrouw? Ze moet energiek en een ondernemend type zijn die graag buiten te vinden is. Voor hem is daten en kamperen dan ook de perfecte combinatie. Als we af moeten gaan op deze eigenschappen dan zou Jet wel eens een goede match voor Sjors kunnen zijn. Ze is een ondernemend type, maar ze kan soms ook wel een beetje lui zijn. Ze is zeven jaar single. De belangrijkste eigenschappen die een man volgens haar moet hebben zijn authentiek, enthousiast en lief. We zijn benieuwd of dit gaat werken!

Ontmoeting

Wanneer Sjors en Jet elkaar ontmoeten valt de spanning meteen van hun schouders af. Beiden zijn blij met hun date voor de komende 24 uur. Sjors vindt Jet een mooie verschijning en Jet vindt Sjors een open en lieve uitstraling hebben. Nadat ze samen de tent hebben opgezet, zitten ze samen voor de tent met een biertje. Ze bespreken hoelang ze al single zijn, waarbij Sjors aangeeft nog redelijk kort single te zijn en Jet al langer. Beide missen ze iemand in hun leven waar ze alles mee kunnen delen. Maar hebben ze dat nu bij elkaar gevonden?

ANWB stel of niet?

De avond valt en de marshmallows worden tevoorschijn gehaald. Sjors geeft aan erg blij te zijn met zijn date en geniet van deze nieuwe ervaring buiten in de natuur. Jet begint het alleen steeds meer op te vallen dat Sjors te veel zijn best doet en daardoor een beetje onzeker en nerveus overkomt. Gaat ze het nog een kans geven en de ANWB kleren aandoen?

De volgende ochtend komt Sjors met de ANWB kleren uit de tent gelopen. Jammer genoeg heeft Jet de kleren niet aan. Volgens Jet matchen ze op veel vlakken, maar haar gevoel zegt dat hij het niet is. Sjors vindt het jammer en was graag nog een keer op date gegaan. Helaas geen nieuw ANWB stel, maar misschien hebben we bij de volgende singles meer geluk!

Koppel 2: even voorstellen

De volgende singles zijn Rico (47) en Wendy (45). Rico woont in Zoetermeer en is twee jaar single. Hij mist iemand waarmee hij plezier kan maken en kan praten wanneer er lastige periodes in zijn leven zijn. Hij zoekt een vrouw met een open uitstraling, een can do mentaliteit en een leuke glimlach. Wordt Wendy zijn perfecte match? Wendy is een jaar single. Ook zij mist iemand waarmee ze er samen op uit kan gaan om leuke dingen te doen, maar ze vindt het ook leuk om met iemand een avondje op de bank te hangen.

Ontmoeting

De ontmoeting tussen de twee singles verloopt soepel, ondanks dat ze beiden erg zenuwachtig zijn. Wanneer ze samen de tent hebben opgezet heeft een Rico een kaartje voor Wendy. Hierin schrijft hij onder andere dat hij dit avontuur is aangegaan met de gedachte om er ‘vol van te genieten en elkaar echt te leren kennen’. Wendy vindt het een lief gebaar en geeft aan er hetzelfde in te staan.

Koud water dippen

Ze trekken samen een wijntje open voor de tent en bespreken waar ze allebei van houden. Wendy vertelt dat ze dagelijks gaat hardlopen en dan ook gaat koud water dippen. En laten ze nou net met hun tentje dicht bij het water zitten! Wendy overtuigt Rico en samen gaan ze koud water dippen. Allebei rennen ze het water in en hebben het erg gezellig met elkaar. Jet is dan ook erg enthousiast dat Rico dit wilde doen met haar.

De avond valt en Wendy en Rico zitten samen voor de tent met een wijntje. Ze bespreken allebei dat ze het erg goed met elkaar kunnen vinden, veel lachen en dat het allemaal erg natuurlijk gaat. Dat belooft veel goeds voor de volgende ochtend!

ANWB stel of niet?

De volgende ochtend stapt Wendy als eerste de tent uit, maar helaas: zij heeft haar eigen kleding aan. Dit zagen we toch niet helemaal aankomen. Wendy geeft aan dat zij Rico een leuke man vindt, maar dat zij geen romantische klik voelt. Vervolgens stapt Rico de tent uit, ook in zijn eigen kleding. Rico geeft ook aan dat Wendy en hij hele goede vrienden kunnen zijn, maar dat er meer dan dat niet in zit. Jammer! Helaas geen nieuw ANWB koppel.

We zijn benieuwd naar de aflevering van volgende week: worden er meer nieuwe ANWB-koppels gevormd of niet?

Sanne van De WeteringTalpa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden