Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó kun je gemakkelijk zelf je wifi-naam veranderen

7b3rty56fpel_selected_wide_1200.jpg

Om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt internetten, is het eigenlijk verstandig om áltijd je wifi-naam te veranderen. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? En waarom is dit zo belangrijk?

Wij leggen het je hier uit.

Waarom wifi-naam veranderen?

Je wifi-naam is eigenlijk gewoon de naam van je draadloze netwerk. Als jij verbinding wilt maken met het internet op je smartphone of bijvoorbeeld laptop, dan moet je eerst je netwerk aanklikken. Omdat de meeste netwerken standaard niet zo’n veilige naam hebben, kan het geen kwaad om je wifi-naam te veranderen. Vaak wordt het merk van je router in je wifi-naam genoemd.

Daarmee maak je het eigenlijk al makkelijk voor mensen die rottigheid willen uithalen, omdat elk type router zijn eigen kenmerken en zwakke plekken heeft. Daarnaast is het ook niet verstandig om een naam te kiezen waarin je eigen naam of je adres wordt genoemd. Als je dus je wifi-naam gaat veranderen, is het belangrijk dat je voor een neutrale naam gaat die geen directe link heeft met je adres of router.

Lees ook: Zó zorg je ervoor dat internetcriminelen geen kans krijgen

Hoe kun je je wifi-naam veranderen?

Het aanpassen van je netwerknaam is heel gemakkelijk. Je kunt dit namelijk met een paar simpele klikken regelen via het instellingenscherm van je router. Hierop kun je inloggen door in je browser naar een adres te gaan. Dit adres ziet er vaak ongeveer zo uit: http://192.168.1.1. In de handleiding van je router kun je echter het exacte adres vinden en daarin staat dan ook vermeld op welke plek in je instellingenscherm je de naam van je netwerk kunt aanpassen.

Je kunt overigens ook op de websites van je netwerk (dus bijvoorbeeld T-Mobile of Ziggo) een makkelijke uitleg vinden over hoe je je wifi-naam kunt aanpassen. Als je er dus met bovenstaande uitleg niet uitkomt, kun je altijd nog naar de website van je provider gaan.

Bron | Providercheck.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant