Margriet logo
Drie typen van het sterrenbeeld Tweelingen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Welke ben of ken jij?

Welke type sterrenbeeld Tweelingen ben of ken jij?

Tweelingen is charmant, grappig, slim en veelzijdig, maar staat ook bekend als wispelturig, slordig, conflict vermijdend en een grote twijfelkont. Ben of ken jij iemand met dit sterrenbeeld? Dan voert een bepaald type Tweelingen bij jou, hem of haar misschien de boventoon.

Herken jij jezelf of een ander in een van de types Tweelingen?

De ene Tweelingen is de andere niet

Het sterrenbeeld Tweelingen is een luchtteken, net als Weegschaal en Waterman. Luchttekens zijn over het algemeen nieuwsgierige mensen, die constant willen leren. Ze worden blij van een goed, diepgaand gesprek en hebben een grote vriendenkring. In vergelijking met de andere luchttekens, staat Tweelingen extra bekend om haar scherpe gevoel voor humor. Maar ook tussen Tweelingen zelf is er nog een wereld van verschil, bijvoorbeeld in hoe ze haar emoties uit en relaties aangaat. We zetten drie van de meest prominente typen Tweelingen op een rij.

Welke Tweelingen ben of ken jij?

De allemansvriend

Tweelingen staat erom bekend een vlotte babbel en een flinke dosis charisma te hebben, maar bij de een uit zich dat nog meer dan bij de ander. Deze Tweelingen is een heel geïnteresseerde, charmante, grappige gesprekspartner, wie ze ook voor zich heeft. Op de een of andere manier nemen mensen haar makkelijk in vertrouwen. Ja, deze Tweelingen weet werkelijk iedereen voor zich te winnen en past zich makkelijk aan in een groep.

De vragensteller

Ook de nieuwsgierigheid is een bekend kenmerk van Tweelingen, maar uit zich bij de een meer dan de ander. Dit type Tweelingen is bovengemiddeld nieuwsgierig en zuigt alle informatie die ze hoort op als een spons. Sta dus niet al te versteld als ze je vraagt naar hoe je etentje van twee maanden geleden was. En de vragen die anderen niet durven te stellen, stelt zij wel gewoon - met alle goede bedoelingen. Die oprechte nieuwsgierigheid naar anderen komt van haar heersende planeet Mercurius. Probeer de ander alleen ook jóú iets te laten vragen, zodat het niet te veel eenrichtingsverkeer wordt.

De pretletter

Zoals gezegd staat Tweelingen bekend om haar scherpe gevoel voor humor. Anderen aan het lachen maken maakt haar blij. Ze weet precíés de juiste grap bij de juiste persoon te maken. Maar die humor gebruiken sommige Tweelingen ook om zijn of haar pijn te verbloemen. Moeilijke gesprekken proberen weg te lachen, bijvoorbeeld. Of dat iets slechts is? Tsja, dat is aan die Tweelingen zelf om uit te zoeken...

Bron | pinkvilla.com, mediumchat.nl

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden