Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Welke kleur hebben deze hartjes?

hartjes.jpg

Wist je dat veel kleuren die wij zien, in feite worden bepaald door de kleuren daaromheen? Deze optische illusie laat goed zien hoe ons brein ons in de maling neemt!

Want, geloof het of niet, de hartjes hieronder hebben precies dezelfde kleur! Dat ontdek je echter pas als je de streepjes weghaalt.

hartjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan dit?

Als je inzoomt op de streepjes in het plaatje hierboven zie je namelijk dat deze in het linker- en rechterplaatje net andersom lopen. Zo begint het linkerplaatje met een dun blauw streepje, dan een groene, dan een blauw enzovoorts. Rechts begint daarentegen met een dun groen streepje. Haal je de streepjes weg, zoals hieronder, dan zie je dat de hartjes dezelfde kleur hebben.

twee hartjes

 

 

 

 

 

Is gras wel echt groen?

Dit suggereert dat veel van de kleuren die wij om ons heen zien, door de kleuren van hun omgeving worden bepaald. Dus misschien is groen gras in werkelijkheid wel paars of roze en hebben we dit soort optische illusies nodig om de échte kleur te ontdekken!

Nog meer hersenspinsels

De video laat nog meer van dit soort interessante trucjes zien om de werkelijkheid van onze perceptie te kunnen onderscheiden.

Bron | Metronieuws

Ook interessant