null Beeld

Wel of niet in de koelkast? Híer kun je ketchup het best bewaren

Waar het bij de meeste producten wel duidelijk is of je ze in de koelkast moet bewaren of niet, heerst er rondom ketchup nog veel onduidelijkheid. Sommige mensen weten zeker dat je deze saus in de koelkast moet bewaren, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat je het ook prima buiten de koelkast kunt zetten. Maar hoe zit het nu precies?

Wij geven je het verlossende antwoord.

Bijzondere werking van suikers en andere stoffen

Op Twitter ontstond er een tijdje geleden een discussie over of je ketchup in de koelkast of het keukenkastje moet bewaren. De ene groep zegt het keukenkastje omdat de suikers en andere stoffen in de saus ervoor zouden zorgen dat het ook onderkoeld nog goed blijft. De andere groep is ervan overtuigd dat de saus wél in de koelkast thuis hoort, omdat het er niet beter op wordt als je het na het openen niet gekoeld bewaart.

Lees ook: hoe lang kun je kaas buiten de koelkast bewaren?

Antwoord

Als we een expert van Good Housekeeping mogen geloven, is er maar één juiste manier van bewaren: “Ketchup hoort als het open is in de koelkast. Ketchup bevat namelijk tegenwoordig geen natriumbenzoaat (een stof die schimmel tegen gaat) meer en daarnaast bevat de saus ook veel minder zout dan vroeger. Daardoor moeten we ketchup tegenwoordig wel in de koelkast bewaren.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je

mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good Housekeeping

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden