Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo bizar weinig kleding uit je kast draag je echt!

kledingkast-kleren-kleding-margriet.jpg

Je kast puilt uit van de kleding, maar toch heb je niets om aan te trekken. Herkenbaar? Uit nieuw onderzoek blijkt hoeveel of liever: hoe weinig van onze kleren we daadwerkelijk dragen.

Hou je vast, want dat is nog zoveel minder dan je misschien denkt.

Wereldwijde poll

Het Duitse verhuisbedrijf Movinga nam kledingkasten van over de hele wereld twaalf maanden lang onder de loep. Ze vroegen meer dan achttienduizend huishoudens uit twintig landen om een poll in te vullen over de hoeveelheid spullen die ze dénken te dragen en gebruiken en wat ze daadwerkelijk dragen en gebruiken. Daarbij ging het onder meer om kleren, voedsel en voorwerpen in huis.

Kleding naar de kringloop

Aan het onderzoek werkten vijfhonderd tot achthonderd Nederlanders mee. En wat blijkt? Wij mogen wel wat broeken en blouses naar de kringloop brengen! We dénken namelijk dat we zo’n 38 procent van onze kleren niet dragen. In werkelijkheid is dat maar liefst 71 (!) procent. Zitten we er even 33 procent naast. Oeps.

België spant de kroon

Wellicht voel je je iets minder schuldig als je weet dat onze zuiderburen de kroon spannen. Belgen denken namelijk gemiddeld 26 procent van hun garderobe niet te dragen, terwijl ze in werkelijkheid 88 procent van hun kleren laten verstoffen. Een verschil van 62 procent. Ook Italianen, die 81 procent niet dragen, en Zwitsers, die 79 procent laten hangen, staan in de top vijf.

Zuiniger met eten

Gelukkig zijn Nederlanders zich wel behoorlijk bewust van de verspilling van eten. De ondervraagde Nederlandse huishoudens gaven aan dat zij denken zo’n vijf procent voedsel te verspillen, terwijl dat in werkelijkheid acht procent is. Qua spullen in huis dachten we zes procent te laten te verstoffen, maar dat blijkt in het echt achttien procent te zijn.

Ook interessant om te lezen

Bron | Movinga.de
Beeld | iStock

Ook interessant