Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Weg met die herfstblues!

hgui.png

— In samenwerking met de Orchideeën Hoeve —

Heb je het ook alweer helemaal gehad met de wind en regen? De Margriet-redactie wel, en koos voor een tropische dag in de Orchideeën Hoeve.

Buiten is het bewolkt en guur. We hebben dus wel zin in een tropisch dagje, zoals de Orchideeën Hoeve ons belooft. Weg met die herfstblues! En inderdaad, even later stappen we letterlijk in een andere wereld. We lopen door het Amazone regenwoud, voeren de Australische lori’s en genieten volop van de tropische vlinders.

Geniet van een tropische dag in de Orchideeën Hoeve

Dan komen we uit in de net geopende bloementuin. Boven ons ‘zweeft’ een enorme bloemenhemel van fuchsia’s, begonia’s en geraniums in alle kleuren. Het is er lekker warm, overal klateren fonteinen en het ruikt er naar de zomer. Net een sprookje. We wandelen rond, drinken een smoothie op een terrasje en kijken languit liggend op de loungebanken uitgebreid naar de bloemen. Aan het einde van de middag is ons hoofd leeg en zijn we helemaal zen. Aanrader!

Tropische sferen

De zwevende bloementuin is geïnspireerd op de weelderige kersenbloesem die ieder voorjaar in Japan zorgt voor prachtige bloemenhemels. De tuin (2.000 vierkante meter) is gemaakt in een lichte serre en onderdeel van de Orchideeën Hoeve, een tropische dag uit. Met duizenden soorten bijzondere orchideeën, maar ook tropische vogels, dwergaapjes, mysterieuze reptielen, vlinders en nog veel meer. Neem de kinderen lekker mee, want zij kunnen lekker ravotten in het speelparadijs, vissen voeren in de Amazonevijver en meedoen aan een spannende speurtocht.

Win vrijkaartjes!

De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en zeven dagen per week geopend. Parkeren is gratis. Bestel hier entreekaarten voor dit wondermooie park! Margriet geeft tien maal twee vrijkaarten weg. Kans maken? Vul het winformulier in.

logo-orchideen-hoeve-png-2

Ook interessant