Elke dinsdag kunnen we weer mee op avontuur met het tv-programma We zijn er Bijna!  Beeld Max Vandaag
Beeld Max Vandaag

PREMIUM

‘We zijn er Bijna!’: Happy hour en de denkbeeldige vriend van Hans

Elke dinsdag kunnen we weer mee op avontuur met het tv-programma We zijn er Bijna!. We volgen vierentwintig gepensioneerde koppels tijdens een groepsreis met hun caravan of camper door het Spaanse binnenland. Ze kennen elkaar niet, maar delen wel een gezamenlijke liefde: volop vakantie vieren. Heb je een aflevering gemist of ben je benieuwd naar de hoogtepunten? We doen verslag van de Spaanse avonturen.

Op de camping is altijd wat te doen

Kriskras door het zonnige Spanje komt de slinger van caravans en campers weer aangereden. De stoet trekt naar het dorp Santaella, in het zuiden. En op de camping, daar is áltijd wat te doen. De eerste bommetjes worden gemaakt in het zwembad en het water spat alle kanten op. Sommige stellen in het water omhelzen elkaar wel heel innig. Misschien hadden ze toch beter een hotelkamer kunnen boeken om deze zwoele sessie voort te zetten.

Op de camping wordt er fanatiek aan yoga gedaan. We zien de zonnegroet en de ene na de andere lenige buiging komt voorbij. Sjaak kijkt er met grote ogen naar. “Kijk ze eens zweven. Ik vind het knap hoor. Zelf blijf ik liever met beide beentjes op de grond.” Inmiddels heeft hij iets wat lijkt op een opengeknipte onderbroek over zijn hoofd getrokken.

De denkbeeldige vriend van Hans

Het gezelschap heeft bewezen deze vakantie tóch iets meer te doen dan alleen maar borrelen. De club gaat naar Córdoba, een Spaanse stad waar ze meteen een culturele rondleiding krijgen. Ze bekijken een wonderschone moskee. “Het ziet er fantastisch mooi uit, heel kostbaar materiaal allemaal,” zegt Hans tegen niemand in het bijzonder. Martine van Os checkt even of hij in zichzelf praat of tegen een denkbeeldige vriend. “Tegen wie heb je het? Je praat de hele tijd.” Dan zien we dat Hans een klein cameraatje bij zich draagt waar hij de voice-over bij inspreekt voor het videomateriaal voor thuis.

Jan en Willy zijn gered

Na een paar uur heeft de groep wel weer genoeg cultuur gesnoven voor vandaag. Nu ze terug zijn op de camping, arriveren ook Jan en Willy eindelijk weer. Ze waren gestrand met hun caravan. Als ze aan komen lopen bij de rest van het gezelschap, worden de glazen uiteraard weer royaal volgeschonken met bier en rode wijn. Zingend en proostend worden ze onthaald alsof het hun huwelijksdag is. Reisleider Ger pakt deze gelegenheid gretig aan om zijn grootste hobby (wijn drinken, wat anders?) voort te zetten. “Elke keer dat Jan en Willy veilig bij een volgende camping aankomen, organiseren we een… happy hour! Dus proost Jan, fijn dat je erbij bent!”

Tijd voor Hollandse pot

Het Nederlandse eten van thuis wordt soms best een beetje gemist. Eerder was Rini al helemaal klaar met de Spaanse keuken. Demonstratief werden de aardappels tevoorschijn gehaald. Nu blijkt ook Miriam flink wat Hollandse versnaperingen bij zich te hebben. Dozen vol kaas, houdbare melk, hagelslag en vleeswaren uit Nederland reizen met haar mee in de caravan. “Ter verdediging van mijn vrouw moet ik aanvoeren dat ze toch enigszins erfelijk belast is,” legt Jos uit. “Haar moeder nam vroeger een hele koffer vol ingewerkt vlees mee op vakantie naar Italië. Plus aardappelen. Ze vond het eten in Italië niet echt oké. Er moet natuurlijk wel gemetseld worden, he!” Ondertussen gaat de Spaanse zon onder en wordt het vijfduizendste glas wijn van de reis ingeschonken.

Saskia WinkensMax Vandaag

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden