ROTTERDAM - Een geldstortautomaat van de Rabobank. Banken zetten honderden zogeheten sealbagautomaten uit in de strijd tegen plofkraken. In deze automaten kunnen ondernemers contant geld, verpakt in speciale zakken, storten. Slechts een beperkt aantal blijft in gebruik, met beperkte openingstijden. ANP PIETER STAM DE JONGE Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

We bankieren online, dus veel fysieke bankfilialen verdwijnen uit het straatbeeld

Rekeningen betalen, je pinpas blokkeren: het kan tegenwoordig allemaal op je telefoon of met de computer. Je hoeft niet meer naar een bankfiliaal voor het uitvoeren van een financiele handeling. De drie grootste banken hebben in ons land dan ook flink gesnoeid in het aantal fysieke filialen, meldt nu.nl.

De nieuwssite meldt zaterdag dat Rabobank, ABN AMRO en ING flink wat vestigingen hebben gesloten.

Veel filialen van banken gesloten

Wie toch naar een filiaal wil om wat bankzaken te regelen, moet goed zoeken. Voor de pandemie had de Rabobank nog 335 vestigingen, nu nog 146. ABN AMRO sloot een derde van al haar kantoren, waardoor er nog 53 zijn. ING is de grootste bank van ons land en heeft dit jaar nog 59 lokale filialen en dit waren er 128 in maart 2021.

Bankzaken bij servicepunten of via beeldbellen

Toch zijn er nog wat alternatieven: in lokale boekwinkels of bibliotheken openen ING en Rabobank zogeheten servicepunten. Hypotheekgesprekken worden door banken ook via beeldbellen gevoerd. Vind je dat geen fijn idee? ABN AMRO en Rabobank bieden ook aan om een adviseur aan huis te laten komen.

Merel SchutANP / ANP
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden