Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waterproof mascara op met dit warme weer? Zó krijg je het er het best af

waterproof-mascara-verwijderen-margriet.jpg

Voor een dagje strand of zwembad is het ontzettend handig: waterproof mascara. Maar hoe krijg je het er aan het einde van de dag weer af, zónder al je wimpers mee te trekken? Wij hebben de oplossing.

En het voordeel is dat je deze producten waarschijnlijk allemaal al in huis hebt.

Waterproof mascara verwijderen

Het enige wat je nodig hebt om die eigenwijze mascara van je wimpers te halen is kokosolie of vaseline. Zo simpel kan het zijn! Beide producten zijn veilig te gebruiken rond de ogen: vaseline wordt bijvoorbeeld ook wel eens aangeraden als ‘groeiserum’ voor de wimpers.

Oliebasis

Masseer de olie of vaseline voorzichtig over je wimpers. Dat kan met je vingers of met een wattenschijfje. Blijf dat net zo lang doen tot alle mascara heeft losgelaten. Wil je toch liever een speciale make-upremover gebruiken? Zoek dan naar een reinigingsproduct op oliebasis. Zo hoef je niet keihard te schrobben en trek je dus ook niet de helft van je wimpers eruit.

Vóór het aanbrengen

Om het verwijderen van je waterproof mascara makkelijker te maken, is het slim om vóór je het aanbrengt aan het begin van de dag eerst een normale mascara op te doen. Dit vormt een laagje tussen je kale wimpers en de waterproof formule. Als je je waterproof mascara aan het einde van de dag wilt verwijderen, zal dit zo een stuk makkelijker gaan. Er is dan namelijk slechts één laagje waterproof mascara dat je moet verwijderen, in plaats van twee of meer lagen die je op je wimpers hebt aangebracht. In plaats van een normale mascara zou je hiervoor ook een mascara primer kunnen gebruiken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Famme.nl, PureWow
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant