Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo maak je een waterfles brandschoon zonder vaatwasser

zo-kun-je-waterfles-het-beste-schoonmaken-zonder-vaatwasser.jpg

Herbruikbare waterflessen zijn handig én goed voor het milieu, en dus onmisbaar in je tas. Maar hoe kun je zo’n waterfles goed schoonmaken als je geen vaatwasser hebt?

Het wondermiddel staat gelukkig al in je keukenkastje.

Herbruikbare waterfles

We weten inmiddels allemaal dat plastic flesjes ongezond kunnen zijn vanwege het plastic dat ze afgeven, en daarnaast zijn ze ook hartstikke slecht voor het milieu. Je doet er dus goed aan om een herbruikbare waterfles aan te schaffen: die is op de lange termijn ook nog eens goedkoper. Maar als je geen vaatwasser hebt, is het best lastig om zo’n waterfles vanbinnen goed schoon te krijgen; de afwasborstel past er namelijk niet in. Hoe kun je hem dan toch schoonmaken?

Waterfles schoonmaken

Allereerst: vermijd alle chemische middelen. Afwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen zijn moeilijk uit de fles te krijgen. De kans is groot dat je water dan de komende dagen naar zeep smaakt, terwijl de fles zelf ook niet eens goed schoon is. Er is een veel beter (en natuurlijk) alternatief: azijn.

Lees ook
Zo weet je of het water in je fles nog goed is

Azijn

Spoel de fles om met heet water en vul hem vervolgens voor een vijfde deel met azijn. Vul de rest aan met warm water. Dop erop, even goed schudden en vervolgens tien minuten laten staan. Spoel hem hierna weer goed uit. Je fles is nu schoon, maar ruikt en smaakt waarschijnlijk nog wel naar azijn. Geen paniek, ook hier kun je iets aan doen…

Frisse geur

Vul de fles opnieuw met warm water, maar voeg hier wat citroensap of schijfjes citroen aan toe. Laat dit dertig minuten staan en spoel hem vervolgens uit. De citroen heeft de azijn geneutraliseerd en als het goed is, ruikt je fles nu heerlijk fris.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | ELLE
Beeld | iStock

Ook interessant