Lifestyle

Zo maak je een waterfles brandschoon zonder vaatwasser

zo-kun-je-waterfles-het-beste-schoonmaken-zonder-vaatwasser.jpg

Herbruikbare waterflessen zijn handig én goed voor het milieu, en dus onmisbaar in je tas. Maar hoe krijg je ze aan de binnenkant goed schoon zonder vaatwasser?

Het wondermiddel staat gelukkig al in je keukenkastje.

Waterfles schoonmaken

Allereerst: vermijd alle chemische middelen. Afwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen zijn moeilijk uit de fles te krijgen. De kans is groot dat je water dan de komende dagen naar zeep smaakt, terwijl de fles zelf ook niet eens goed schoon is. Er is een veel beter (en natuurlijk) alternatief: azijn.

Lees ook:
Zo weet je of het water in je fles nog goed is

Azijn

Spoel de fles om met heet water en vul hem vervolgens voor een vijfde deel met azijn. Vul de rest aan met warm water. Dop erop, even goed schudden en vervolgens tien minuten laten staan. Spoel hem hierna weer goed uit. Je fles is nu schoon, maar ruikt en smaakt waarschijnlijk nog wel naar azijn. Geen paniek.

Frisse geur

Vul de fles opnieuw met warm water, maar voeg hier wat citroensap of schijfjes citroen aan toe. Laat dit dertig minuten staan en spoel hem vervolgens uit. De citroen heeft de azijn geneutraliseerd en als het goed is, ruikt je fles nu heerlijk fris.

Bron | ELLE
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant