Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is wat jouw toiletpapiergewoontes zeggen over je persoonlijkheid

Worden er bij jou thuis ook hele oorlogen uitgevochten over hoe de toiletrol moet hangen? En ben je dan team ‘bovenlangs’ of team ‘onderlangs’? Wat je voorkeur ook is, het zegt meer over je persoonlijkheid dan je zou denken.

Sommige mensen hangen de toiletrol graag zo dat het papier vanaf boven afrolt, terwijl anderen het liever andersom zien. Uit een onderzoek van relatie-expert dr. Gilda Carle blijkt dat hier ook echt een reden achter zit. 

Toiletrol

Carle ondervroeg tweeduizend mensen tussen de 18 en 75 jaar oud over hun toiletpapiergewoontes. Hierbij vroeg ze ook algemene dingen zoals hun geslacht, leefsituatie, inkomen en persoonlijkheid. En dat leverde een paar interessante ontdekkingen op.

Team bovenlangs of onderlangs?

Mensen die de rol bovenlangs ophangen zijn volgens het onderzoek vaak dominant, assertief, proactief en gedragen zich graag als leiders. Ook verdienen deze mensen vaak meer dan personen die de rol andersom ophangen. Van de proefpersonen met een inkomen van meer dan €50.000 bleek 60 procent te bestaan uit ‘bovenrollers’.

De ‘onderlangs’-type’ zijn, als we het onderzoek moeten geloven, vaak geduldig, empathisch en relaxed. Daar komt bij dat ze iets onderdaniger en afhankelijker van aard zijn. Ook verdienen ze minder. 73 procent van de mensen die €20.000 of minder verdienden, gaven aan ‘onderrollers’ te zijn.

Team ‘maakt mij het wat uit’

Als je allang blij bent dat er toiletpapier hangt en je verder niet druk maakt over hoe de rol hangt, zegt dat ook iets over je persoonlijkheid. Dan ga je namelijk conflicten graag uit de weg, ben je flexibel en probeer je veel nieuwe dingen uit.

Voor de lol

Degenen die het vaakst de rol omdraaien wanneer hij niet op ‘hun’ manier hangt, zijn – niet heel verrassend – de bovenrollers. Daar komt die dominante kant gelijk naar boven! Overigens was het onderzoek ‘gewoon voor de lol’ en dus niet echt wetenschappelijk onderbouwd. Toch is het een leuke reminder om af en toe na te denken bij de dingen die we doen, en waarom we die doen.

Bron | Bedrock.nl, The Guardian, Bustle.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant