Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat je nooit moet doen bij het wassen van je bh

bh.jpg

Met kant en bloemetjes, rood of huidkleurig, om te sporten of voor een sexy avond: dankzij deze wasregels houd je al je soorten bh’s mooi. En er is één ding dat we waarschijnlijk allemaal verkeerd doen bij het wassen van onze bh…

Helpling.nl, de online marktplaats voor het vinden van een schoonmaker, weet precies wat je wel en beter niet kunt doen om je wasgoed mooi te houden en je bh’s niet te verruïneren.

Meest gemaakte fout bij het wassen van bh’s

Dit is volgens de makers het platform waarschijnlijk de meest gemaakte fout: een bh hangend laten drogen, aan één bandje. Hierdoor loopt het vocht naar beneden, waardoor het elastiek uitrekt. Bh’s in de droger stoppen is volgens hen ook geen goed idee. Door de vele draaibewegingen kan de cupmaat vervormen en door de hitte  blijvend veranderen. Daarnaast zorgt de droger ervoor dat ze gaan pullen en hun elasticiteit verliezen. Hoe je bh’s dan wel moet laten drogen? Aan de lucht en liggend. Altijd. Liggend.

En er zijn meer do’s en don’ts bij het wassen van je bh. Helpling maakte dit overzichtje.

Hoe vaak was je een bh?

Hierover zijn de meningen nogal verdeeld. Veel vrouwen doen gerust een week met dezelfde. Om te voorkomen dat de hoge zuurgraad van zweet het elastiek aantast en bacteriën zich verspreiden, is het advies om je bh na drie dagen te wassen. Sportbh’s was je natuurlijk elke keer nadat je ze hebt gedragen.

Wasinstructies

Veel bh’s zijn gemaakt van kwetsbare materialen zoals kant, satijn of zijde en moeten daarom met zorg worden behandeld. Doe je dat niet, dan kan de wasmachine de beugel en de cups vervormen. Was bh’s daarom alleen samen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijnwas-programma van maximaal 30 graden.

Bh-zakje en sluiting dicht

Stop een bh altijd in een daarvoor bestemd zakje als je ’m wast. Zo voorkom je dat het elastiek uitrekt en de beugel eruit glijdt – en zo de wasmachine beschadigt. Maak daarnaast altijd de sluiting vast. Zo weet je zeker dat de haakjes niet vast komen te zitten in andere kleding of de bh in een ander kledingstuk verwikkeld raakt.

Kijk uit met handwas

Hoewel een handwas geen kwaad kan, is het niet goed om bh’s lang in een sopje te laten weken. Daardoor kunnen de kleuren vervagen en uitlopen.

Was je bh’s in één keer

Als je bh’s wast in een trommel die propvol zit met andere kleding, komt de bh onder druk te staan en kan de cupmaat zijn pasvorm kwijtraken. Door je bh’s op te sparen, kun je ze netjes op een stapeltje leggen en vervolgens samen in een bh-zakje doen. Zo weet je zeker dat de vorm van de verschillende cups behouden blijft.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant