Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Stem en maak kans op een weekendje genieten aan het strand

schoonste-stranden-verkiezing.png

– in samenwerking met NederlandSchoon –

Het strand is niet alleen een plek waar je tot rust komt, maar ook een geliefde bestemming in de zomer. Vooral met hoge temperaturen rijden we af en aan naar de kust voor wat verkoeling. Naar welk strand ga jij altijd?

Elk jaar stromen de stranden weer vol en gaan we massaal genieten van zon, zee en zand. Gelukkig kan dat steeds veiliger, want uit onderzoek van NederlandSchoon blijkt dat onze stranden – de Nederlandse kust heeft er honderden – steeds schoner worden. Steeds minder zwerfafval wordt er gevonden, zoals plastic, glas en rondslingerende blikjes. En dan is het toch veel fijner om op het strand te zijn.

Schone stranden

Hoe komt het dat de Nederlandse stranden steeds schoner worden? Het antwoord daarop komt van de Supporters van Schoon. Zij zetten zich in voor het schoonhouden van heel Nederland en dus ook voor de stranden. Om ervoor te zorgen dat de stranden nóg schoner worden, wordt jaarlijks de Schoonste Stranden Verkiezing gehouden. Eind juni zijn de ANWB-inspecteurs wederom op pad gegaan om de stranden te beoordelen op hun schoonheidsgraad.

Stem op jouw favoriete strand!

Wil je dat jouw favoriete strand als schoonste strand wordt beoordeeld? Stem dan van 6 juli tot 13 augustus op jouw favoriet.

Uit alle Supporters van schone stranden die een stem hebben uitgebracht, wordt een winnaar getrokken. Je maakt kans op één van de 250 strandlaken of een weekendje weg naar het strand. Op donderdag 20 augustus maakt NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen. Dit wordt bepaald door de stemmers en door de inspecties van de ANWB.

Zo doe je mee:
Kies hieronder uit de lijst met stranden jouw favoriete strand en beoordeel.

Ook interessant