Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat is het beste moment om geraniums te planten?

geraniums-istock.jpg

Ze bloeien maanden achter elkaar, zijn makkelijk te verzorgen en met hun felle kleuren vrolijken ze elke tuin en elk balkon op. We hebben het natuurlijk over geraniums! Maar de zon mag nog zo fel schijnen, wacht nog héél even voordat je de bloemetjes buitenzet.

Door het warme en zonnige weer in april zouden we bijna denken dat de zomer is aangebroken en we volop onze tuin en balkon kunnen versieren. Maar voor bepaalde planten zoals geraniums kun je beter nog even geduld hebben, raadt tv-tuinman Rob Verlinden aan. Het kan namelijk nog gaan vriezen.

IJsheiligen

Vorstbestendige planten zoals violen, primula’s en dikkopjes kunnen het nu wel aan, vertelt Verlinden op nu.nl. Maar voor geraniums, Afrikaantjes en andere niet-vorstbestendige planten en bloemen kun je volgens hem beter wachten met planten tot na IJsheiligen. “Mensen denken vaak dat ze de natuur voor kunnen zijn, maar IJsheiligen is pas half mei, dus het kan altijd nog gaan vriezen.” Bovendien zullen geraniums voor die tijd ‘toch niet groeien’, omdat de temperaturen vaak te laag zijn.

Beeld | iStock

Lees ook

Hortensia van kleur veranderen? Dat kan met deze wisseltruc!
Hoe merk je dat je lever aan het vervetten is?
Deze stiltes in een relatie zijn een slecht voorteken

Bekijk ook

Handen wassen?  In dit filmpje zie je hoe je je handen goed wast en virusvrij maakt.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant