null Beeld

Wat is financiële astrologie, en hoe kun jij het in je voordeel gebruiken?

Astrologie kan iets over je vertellen op alle aspecten van je leven, dus óók over de portemonnee. En financiële astrologie zegt niet alleen iets over hoe jij met geld omgaat, maar kan ook advies geven over je financiële ondernemingen.

Zo kun je door middel van financiële astrologie bijvoorbeeld antwoord krijgen op de vraag wanneer je het best een bepaalde aankoop kunt doen.

Informatie verzamelen

Waarschijnlijk verzamel jij voor een aankoop of investering

al allerlei informatie voordat je daadwerkelijk de stap zet. Wat is je budget,

wat zijn de kosten, ga je deze terugverdienen, wat zijn de verschillende opties?

De sterren kunnen je hier ook informatie over geven. Financiële astrologie

werkt door middel van een geboortekaart. Die kun je niet alleen voor mensen

opstellen, maar óók voor bedrijven en gebeurtenissen.

Bedrijfshoroscopen

Hier worden dezelfde meetwaarden voor gebruikt: geboortedatum, -tijd en -plaats. In het geval van een bedrijf of product, gebruik je dus de data en plaats waar dit bedrijf werd opgericht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij voor investeringen gaat die astrologisch gezien goed overeenkomen met jouw eigen plaatsingen in de geboortekaart. Wil jij een bepaald aandeel aanschaffen, dan zijn de sterren jou beter gezind als je bijvoorbeeld een zonne- en maanteken met het desbetreffende bedrijf deelt.

Financieel astroloog

Klinkt misschien een beetje vaag. Gelukkig zijn er experts die dit allemaal voor je uit kunnen zoeken, zoals financieel astroloog Susan Gidel. Zij vertelt over haar werk tegen Glamour: “Van mannen krijg ik meestal de vraag: 'Op welke markten kan ik het beste handelen?' Het vinden van een geschikte markt is niet anders dan nadenken over hoe je een partner vindt. Beleggers en handelaren worden aangetrokken door markten waarin beide zonne- of maantekens overeenkomen, óf een combinatie van beide.”

Hoe betrouwbaar is financiële astrologie?

Is het dan slim om een grote aankoop of investering volledig van astrologisch advies af te laten hangen? Waarschijnlijk niet. Vice vroeg aan bedrijfsastroloog Oscar Hofman of zijn voorspellingen altijd uitkomen, en zijn antwoord was niet heel overtuigend. “Ahum – ja. Iedereen maakt wel eens een fout, maar vrijwel altijd, ja.” Maar mocht je nét iets te veel over iets twijfelen, kan astrologisch advies wellicht de doorslag geven.

Jouwfinanciële gedrag

Een inkijkje in jouw eigen financiële gedrag vind je ook op je geboortehoroscoop (hoe je je eigen geboortehoroscoop vindt en ontcijfert, lees je hier). Hierbij moet je kijken naar de Huizen die zich in de horoscoop bevinden. Ieder sterrenbeeld (je zonneteken, maanteken, marsteken, enzovoorts) bevindt zich in een bepaald huis. Het Huis waar je op moet letten als het om financiën gaat, is het Tweede Huis (inkomen, eigendommen, waarden). Wat jouw plaatsing in dit Huis betekent, lees je hieronder.

Het TweedeHuis

Zonneteken

in het Tweede Huis: je bent praktisch, vasthoudend, en

geïnteresseerd in geld. Je bent goed in de waarde van dingen inschatten. Je

bent gefocust op het bereiken van fincanciële stabiliteit.

Maanteken in het Tweede Huis: je hebt veel ups en downs op financieel gebied gekend, waardoor je nu voorzichtig omgaat met geld en veel spaart. En dat is goed, want financiële veiligheid is belangrijk voor jouw mentale gesteldheid. Materialistisch ben je echter niet.

Mercurius

in het Tweede Huis: je ziet graag snel resultaat en hebt

daarom een systematische en praktische aanpak met dingen. Er is een grote kans

dat je geld verdient met schrijven.

Venus in het Tweede Huis: je vindt geld en de dingen die je ermee kunt kopen belangrijk. Als je Venus in het Tweede Huis hebt, ben je waarschijnlijk gek op shoppen. Mensen die zeggen dat geld niet gelukkig maakt, liegen waarschijnlijk.

Mars in het Tweede Huis: je bent competitief en praktisch ingesteld en je bent het gelukkigst wanneer je je op een bepaald doel kunt focussen. Je wilt beloond worden voor de moeite die je doet, en het liefst met geld.

Jupiter

in het Tweede Huis: jij lijkt geld en welvaart aan te

trekken. Jupiter is de planeet van geluk, dus als deze planeet zich in dit huis

bevindt, heb je financieel weinig zorgen. Het enige gevaar is dat je graag meer

uitgeeft dan er binnenkomt.

Saturn

in het Tweede Huis: jij maakt je vaak zorgen over de

praktische kant van het leven. Geld is daarom een moeilijk puntje, en het liefst

zou je de loterij winnen (maar die kans is klein). De enige manier waarop je de

veiligheid bereikt die je zo zoekt, is door hard te werken.

Uranus in het Tweede Huis: geld en eigendommen komen en gaan, vaak met een enorme snelheid. Hier heb jij je bij neergelegd. De ene keer heb je een goudmijn gevonden, de andere keer ga je failliet. Dat is het leven, toch?

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Glamour, Vice, Astrologie voor Dummies (Rae Orion)

Bron | iStock

null Beeld

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden