null Beeld

Wat doet jouw man in het huishouden?

Stofzuigen, het toilet schoonmaken, de was doen… Nog steeds doen vrouwen het meest in het huishouden. Als het aan wasmiddelproducent Ariël ligt, mogen ook mannen wel iets meer huishoudelijke taken op zich nemen.

In bovenstaande video is een man te zien die zijn dochter observeert als ze thuiskomt van haar werk. Hij zegt het volgende: “Mijn lieve dochter. Je bent nu volwassen. Je hebt je eigen huishouden. Je eigen carrière. Ik ben zo trots. En het spijt me zo. Sorry dat je dit allemaal alleen moet doen.”

Terwijl zijn dochter achter het fornuis staat en ondertussen ook nog haar man een kop thee brengt, besluit de man met de volgende woorden: “Het is niet alleen jouw taak maar ook die van je man." Daarna stop hij voor zijn dochter de was in de wasmachine.

Met de woorden “Dads#ShareTheLoad wil Ariël de aandacht vestigen op het feit dat mannen nog steeds te weinig doen in het huishouden.

Wil jij ook dat jouw man meer doet in het huishouden?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden