Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Eropuit: dit zijn de mooiste bloemrijke wandelroutes in Nederland

eropuit-dit-zijn-de-mooiste-bloemrijke-wandelroutes-in-nederland.jpg

Ben jij altijd al fanatiek wandelaar of trek je er nu vaker op uit doordat je verder niet zo veel kunt (en mag) doen? We hebben een aantal mooie, bloemrijke wandelroutes voor je verzameld. Er zitten zowel korte als langere routes bij, voor zowel de getrainde als de beginnende wandelaar.

Aangezien de lente weer voorzichtig begint, staan de eerste bloemen in bloei. En op onderstaande prachtige wandelroutes kun je daar mooi van genieten.

Klompenpad Oldenaller, Gelderland

Deze route van 8 kilometer lang staat bekend om z’n mooie voorjaarsbloeiers. In maart is hier al allerlei moois te zien. Tijdens deze wandeling loop je door het kasteelbos, langs houtwallen, wilde bloemen, beken en over heide.

Lengte: 8 km
Vertrekpunt: Broekmolerweg, Putten

Je kunt de wandeling hier vinden.

Landgoed Haarzuilens, Utrecht

Deze wandeling door het Wielrevelt brengt je langs bloemrijke weilanden. In juli vind je er velden vol akkerbloemen. Maar er is ook een avonturenpad – leuk voor het hele gezin – waar je slootjes kunt oversteken met een trekpontje en waar je stapstenen en wiebelplanken tegenkomt.

Lengte: 3,06 km
Vertrekpunt: Hoeve Wielrevelt
Je kunt de wandeling hier vinden.

De Plateau, Noord-Brabant

Een van de mooie bloemrijke wandelroutes is deze korte route door het bos, over unieke, cultuurhistorische weiden en langs prachtige heide. Het Maaswater dat de vloeiweiden in stroomt, heeft voor zeldzame bloemen gezorgd. In mei kun je er de brede orchis vinden, in juni de margriet en in de nazomer de paarse herfsttijloos.

Lengte: 3,3 km
Vertrekpunt: Werkschuur Natuurmonumenten in Bergeijk
Je kunt de wandeling hier vinden.

wandelroutes margriet

Duinen van Goeree, Zuid-Holland

Ook hier kun je een bijzondere en bloemrijke wandeling maken. Door de invloed van de zee groeien hier maar liefst 300 planten. In de zomer vind je in de Bunkervallei gele lis, orchideeën en ratelaar.

Lengte: 4,27 km
Vertrekpunt: parkeerplaats Kwade Hoek
Je kunt de wandeling hier vinden.

Sint-Pietersberg, Limburg

Hier kun je in de lente en zomer verschillende bloemen tegenkomen. Wat dacht je van kleine pimpernel, kandelaartje en grote en kleine tijm? En het leuke is: daar komen dan weer allerlei vlinders op af.

Lengte: 5,15 km
Vertrekpunt: parkeerplaats Oog van Sint Pieter
Je kunt de wandeling hier vinden.

Lees ook:
7x waarom je iedere dag een half uur zou moeten wandelen

Ankeveense Plassen, Noord-Holland

Bij de Ankeveense Plassen kun je een prachtige wandeling maken van ongeveer 11 kilometer. Je loopt door een Hollands landschap, waar je niet alleen mooie vogels kunt spotten, maar ook allerlei bloemen kunt bewonderen. Waterplanten zoals de gele plomp en de waterlelie bloeien vanaf juni en dat geeft een prachtig gezicht.

Lengte: 11,27 km
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Je kunt de wandeling hier vinden.

wandelroutes waterlelie

Landgoed Hackfort, Gelderland

Hier maak je een mooie wandeling door typisch Achterhoeks landschap. Je komt er eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers tegen, maar ook akkerbloemen. Geniet vanaf eind mei van de kleuren van de vlas en klaproos en bezoek ook zeker de watermolen en de kasteeltuin.

Lengte: 15 km
Vertrekpunt: NS Station Vorden
Je kunt de wandeling hier vinden.

Dal van Ruiten A, Groningen

Deze wandeling slingert door het Groningse landschap en brengt je al in maart langs prachtige voorjaarsbloeiers, zoals pinksterbloemen en dotterbloemen. Later brengt de route je ook door het bos met indrukwekkende beuken en eiken. Later in het voorjaar kom je nog meer mooie bloemen tegen, zoals bosanemonen en lelietjes-van-dalen.

Lengte: 2,5 km
Vertrekpunt: Parkeerplaats Gasterij Natuurlijk Smeerling

Je kunt de wandeling hier vinden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Natuurmonumenten
Beeld | Getty Images

Ook interessant