Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom vrouwen kleinere broekzakken hebben dan mannen

broekzakken-vrouwen.jpg

Kunnen mannen met gemak hun telefoon, sleutels en portemonnee in hun broekzakken kwijt, voor vrouwen is dat een heel ander verhaal. Wij moeten het met aanzienlijk kleinere broekzakken doen, maar waarom is dat eigenlijk zo?

De NRC deed onderzoek naar die vraag en vond een opmerkelijk antwoord.

Smalle tailles

In de achttiende eeuw hoorden ultra-smalle tailles bij het schoonheidsideaal voor vrouwen. De tailles van jurken werden extra strak gemaakt, opdat het middel van vrouwen nog slanker leek. Dat betekende dat ook de broekzakken kleiner moesten worden. Vrouwen zouden namelijk al ‘vier bulten’ hebben: heupen en borsten. Als er nog een bult bij zou komen door een goedgevulde broekzak, zou dat het fraaie silhouet verstoren.

Flinke verschillen

Naar verluidt is dat de reden waarom vrouwen tegenwoordig nog steeds broekzakken hebben die 40 procent minder diep zijn dan die van mannen. Zo zijn de broekzakken van mannen gemiddeld 23,1 centimeter groot en die van vrouwen 14,2 centimeter. Ook zijn de broekzakken van vrouwen maar liefst 6,5 procent smaller. Het is dan ook niet zo gek dat wij vrouwen meestal een handtas dragen om onze spulletjes in op te bergen.

Bron | NRC |
Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant