Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom Pokémon Go eigenlijk hartstikke gezond is

pokemon-go.jpg

Ook al snap je niks van die hele hype rondom Pokémon Go, het superpopulaire telefoonspelletje krijgt iets voor elkaar waar al die volkgezondheidscampagnes nauwelijks in slagen: jong en oud weer in beweging krijgen!

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse probeerde Pokémon Go-jagers met speciaal ontworpen verkeersborden te weren, live-televisieuitzendingen worden door het spel verstoord en de eerste ongelukken zijn er al mee gevallen. Maar dat gebeurt bij bijna elke vorm van sport of activiteit, relativeert de Britse krant The Guardian over de enorme hype rondom Pokémon Go. Hartstikke goed juist, dat mensen en vooral kinderen deze zomer weer lekker aan het buitenspelen – en dus bewegen – zijn!

Lekker buiten spelen deze zomer!

Want, zo stelt de krant, wat heb je liever? Dat je kind bijna de hele zomer binnen zit te gamen of internetten, vaak met onzichtbare en vreemde mensen? Of dat hij of zij er lekker op uit gaat en vaak nog met vriendjes ook? Want dat is volgens de Britse krant nog een voordeel van Pokémon Go: het is iets wat je veel sámen doet, al is het maar omdat je buiten letterlijk tegen elkaar kunt opbotsen in de jacht naar Pokémonnetjes. De National Health Service– en andere gezondheidsautoriteiten zouden er hun voordeel mee moeten doen, aldus de krant.

Politie: kijk waar je loopt…

Enige voorzichtheid en gezond verstand is natuurlijk wel geboden tijdens de jacht op Pokémonnetjes. De politie in Amerika, waar het spel een nóg grotere hit is, heeft dan ook het voor de hand liggende advies om te kijken waar je loopt.

Zo zie je eruit als je Pokémon Go speelt

Pokémon Go is een spelletje waarbij mensen met hun smartphone de straat op gaan om Pokémon-figuren te vangen. Hoe dat er ongeveer uitziet, zie je in de video.

Bron | Foodlog

Ook interessant