null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Waarom op vakantie gaan niet voor iedereen een feest is

We zitten alweer middenin de zomer. De tijd voor mensen om even tot rust te komen en te ontstressen, maar dat is helaas niet voor iedereen het geval. Sommige van onze lezeressen gaven namelijk via onze Facebookpagina aan dat op vakantie gaan niet voor iedereen een feest is.

"Als ik eraan denk wat er allemaal te kiezen valt, haak ik al af."

Van geen slaap tot ziek in het buitenland

Zo slaapt lezeres Mien Derijck erg slecht op vakantie en gaat daarom ook niet lang weg: “Omdat ik niet of bijna niet slaap op vakantie. We gaan hoogstens één week, dat is nog vol te houden.” Lezeres Detje Bo heeft een ander probleem. Door haar allergie voor olijfolie kan ze maar moeilijk buiten de deur eten: “Door mijn allergie voor olijfolie is op vakantie gaan soms wel lastig. In Nederland hebben we genoeg alternatieven om in te bakken, maar dat is in buitenlandse restaurants vaak anders. Met als gevolg dat ik ziek word. Dan is de vakantie niet meer leuk en komt ook de heimwee. Alle dagen zelf koken is de oplossing, maar hoort niet écht bij vakantie vieren, vind ik…”

Lees ook:

Verrassend: déze mensen reizen het vaakst alleen

Heimwee en de angst voor een ongeluk

Voor lezeres Ans van Eekeren is vooral het in- en uitpakken bepaald geen pretje: “Ik zie altijd op tegen het inpakken en het geregel van tevoren. Eenmaal weer thuis, kun je alles uitpakken en tig wassen draaien. Pfff, wat een gedoe allemaal. Daarom hoeft het voor mij niet per se.” Sabrina Oosting krijgt vooral last van heimwee en haar stress voor keuzes maken: “Heimwee, mijn behoefte aan regelmaat en mijn enorme keuzestress. Als ik eraan denk wat er op vakantiegebied allemaal te kiezen valt, haak ik al af.” Lezeres Annie de Boer is bang voor een ongeluk op vakantie. Ze heeft gelukkig al een goede uitkomst gevonden: “Ik heb angst voor een ongeluk. En hoe verder van huis, hoe moeilijker het wordt. Onze uitkomst: een eigen stacaravan dicht bij huis.”

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden