null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Waarom je vogelpoep altijd zo snel mogelijk van je auto moet halen

Heeft een vogel uitgerekend jouw auto gekozen om op te poepen? Dan kun je maar het best zo snel mogelijk actie ondernemen. 

Vogelpoep kan de lak van je auto namelijk flink beschadigen. Maar hoe, zonder zelf krassen te maken?

Zure poep

Het ziet er niet alleen oncharmant uit om met zo'n flats op je auto rond te rijden, het is ook nog eens schadelijk: vogelpoep is namelijk zuur en droogt snel op. Vooral met een brandende zon vreten de zuren in je autolak, met doffe plekken of zelfs lakbeschadigingen als gevolg. Zonde, want je kunt de uitwerpselen er heel makkelijk af krijgen, hoe hard ze ook geworden zijn. Zónder te wrijven of poetsen.

Niet poetsen, maar deppen

Je kunt vogelpoep het best eerst week maken. Dit doe je door er lauwwarm water overheen te gieten. Leg er vervolgens een paar dubbelgevouwen krantenvellen of een spons op. Laat het zo'n twintig minuten intrekken. Dep vervolgens met een doek of spons de vogelpoep eraf. Dit is ook de beste manier om insecten van je auto te krijgen.

Auto in de wax

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Nee, je voorkomt niet dat een vogel op je auto poept of een vlieg zich op jouw motorkap stort. Maar door regelmatig je auto te voorzien van een waxlaag, wordt de lak minder snel aangetast door vuiligheid en kun je vogelpoep er ook sneller afkrijgen. Dit kun je het best doen op een droge, maar bewolkte dag: als de zon fel schijnt, wordt de wax minder snel hard. Ook belangrijk is om de auto eerst goed te wassen. Je kunt je auto zelf waxen, maar dan ben je rustig een paar uur mee bezig. Ga, als je portemonnee dat toelaat, lekker door de wasstraat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, Centraal Beheer, auto-en-vervoer.info.nu

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden