Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je je make-upkwastjes echt (vaker) moet schoonmaken

wanneer-je-blusher-oogschaduw-of-compact-poeder-gebroken-is.jpg

We doen vaak járen met dezelfde kwastjes voor oogschaduw en make-upsponsjes. Maar volgens het online gezondsheidsplatform WebMD vormen ze na verloop van tijd broeinesten van bacteriën. Schoonmaken dus! En dat moet je veel vaker doen dan je zou denken.

Make-upkwasten en -sponsjes trekken vuil, stof en alles wat nog meer in de lucht hangt aan. Daarnaast absorberen ze tijdens het gebruik alles wat op je huid zit, zoals vet en schilfertjes. Regelmatig reinigen is dus zeker geen overbodige luxe. En met regelmatig bedoelt het gezaghebbende WebMD ook écht regelmatig. Zo zou je kwasten en sponsjes voor ‘natte’ make-up (zoals lippenstift en foundation) elke week moeten wassen; kwasten en sponsjes voor ‘droge’ make-up (zoals poeder) elke maand.

Make-upkwastjes reinigen

Reinigen doe je als volgt: gebruik een sopje van milde zeep en warm water, laat de kwasten en sponsjes een nacht drogen en de volgende dag stralen ze als nieuw.

Benieuwd hoe vaak je andere voorwerpen in huis, zoals de bank en het douchegordijn, idealiter zou moeten schoonmaken? WebMD heeft een handig overzichtje.

Nog meer schoonmaaktips

Zo vaak moet je de wasmachine schoonmaken (ja, echt)
Hoe vaak moet je handdoeken wassen?
Hoe vaak moet je de afwasmachine schoonmaken?

Ook interessant