Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo vaak moet je sjaal eigenlijk gewassen worden

zo-vaak-moet-je-sjaal-eigenlijk-gewassen-worden.jpg

De meeste kledingstukken gooien we met regelmaat in de wasmachine. Toch is er één item dat bij velen van ons vergeten wordt: onze sjaal. En dat terwijl we hem maandenlang elke dag dragen. Vaak wordt hij pas aan het eind van het seizoen gewassen.

We kunnen je nu al verzekeren dat dat toch écht te weinig is.

Ademen door je sjaal

Vooral wanneer de temperatuur buiten laag is, dragen we onze sjaal vaak over een deel van ons gezicht heen. Door de helft van je gezicht ermee te verpakken, blijf je misschien wel lekker warm, maar erg hygiënisch is het niet. Zo adem je namelijk in de sjaal en blijven er deeltjes in de stof zitten. Vaak is het daarom ook een grote bron van bacteriën.

Verkouden

Vooral als je verkouden bent, is je sjaal al gauw niet zo fris meer. Daarnaast blijven er vaak restjes make-up en parfum in hangen. Ten slotte laten we hem ook nog zo nu en dan op de grond slingeren… Bijvoorbeeld als hij van de kapstok af valt. Allesbehalve hygiënisch dus. Je kunt je sjaal dus maar beter regelmatig een sopje geven.

Hoe vaak je sjaal wassen?

Het is verstandig om je sjaal vijf keer per seizoen te wassen. Het is afhankelijk van het materiaal op welke temperatuur je dit moet doen. Wanneer het kwetsbaar materiaal is, is een handwasje ook prima en kun je hem ook twee tot drie keer wassen om het materiaal niet te verpesten. Vergeet alleen niet aan het eind van de winter je sjaal te wassen, voordat je hem opbergt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Beeld | Getty Images


Margriet 51 ligt nu in de winkel! Met deze week: kerstversiering van papier maken, een sterk sociaal netwerk opbouwen, december zónder extra kilo’s, een interview met Trijntje Oosterhuis en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant