Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je in de herfst meer last hebt van haaruitval

waarom-je-in-de-herfst-meer-last-hebt-van-haaruitval.jpg

Vind jij de laatste tijd opvallend veel haren in je doucheputje? Geen zorgen: het ligt niet aan jou, maar aan het weer. In de herfst en de winter verliezen we nu eenmaal meer haren dan in andere seizoenen. De reden voor haaruitval is volgens het Belgravia Center, een Amerikaanse kliniek gespecialiseerd in haaruitval, heel simpel: de zon schijnt minder vaak.

Groeifase

In de zomer groeit je haar sneller door het positieve effect van zonlicht op je hormonen. Deze zorgen ervoor dat je haren lekker snel groeien en er gezond uitzien. Zodra de zomer voorbij is, komt je haar weer aan het eind van deze groeifase. Het groeit nog wel, maar véél langzamer. En doordat je minder hormonen aanmaakt, vallen er ook nog eens meer haren uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Voorkomen haaruitval

Gelukkig kun je haaruitval enigszins voorkomen. Zo is het belangrijk om voldoende eiwitten, vitamines, zink en omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Dit betekent dat je veel groenten, fruit en vis moet eten. Daarnaast kan het helpen om strakke haarstijlen (waarbij het haar door speldjes of elastiekjes te ver naar achteren wordt getrokken) zo weinig mogelijk te dragen.

Bron | Cosmopolitan en Haarstichting.nl
Foto | iStock

Ook interessant