null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Waarom je een magnetron beter niet met bleek kunt schoonmaken

Sommige fervente poetsers gebruiken bleekmiddel het liefst voor alles in het huishouden. Toch kun je het spul beter achterwege laten bij het schoonmaken van je magnetron.

Allesreiniger, soda en azijn zijn perfect om je magnetron mee schoon te maken. Maar bleekmiddel...

Plastic

Ten eerste is bleek niet nodig bij het schoonmaken van je magnetron. Je magnetron wordt namelijk lang niet zo vies als je aanrecht, gootsteen of toiletpot (waar bleek het vaakst voor wordt gebruikt). Bovendien kun je door te vaak bleek te gebruiken de plastic onderdelen van je magnetron beschadigen. Zonde, en het is geen lekker idee dat die stukjes loslaten en wellicht in je opgewarmde kliekje terechtkomen.

Schaaltje met azijn

Voor hardnekkige vlekken in je magnetron kun je het best een keukenontvetter gebruiken. Ook een goeie tip is om een schaaltje water met wat citroen of azijn erin even in de magnetron op te warmen. Wacht totdat het water gaat borrelen en het deurtje van de magnetron beslaat. Laat het vervolgens vijf minuten afkoelen voordat je het deurtje opendoet. Haal dan het schaaltje eruit en neem de binnenkant af met een spons.

Magnetrondeksel

Ook wat vlekken betreft is voorkomen altijd beter dan genezen. Zet bijvoorbeeld een magnetrondeksel op je bord met eten, om spetters te voorkomen. Die heb je al voor vijf euro. Is er toch wat geknoeid? Haal de vlek dan het liefst meteen weg met een doekje om vastgekoekte plekjes te voorkomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good Housekeeping

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden