Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je iemand beter geen gele bloemen cadeau kunt doen

waarom-je-iemand-beter-geen-gele-bloemen-cadeau-kunt-doen.jpg

Een bloemetje is natuurlijk áltijd leuk om te krijgen, maar voor bijgelovige mensen zullen gele bloemen niet per se voor blijdschap zorgen. Gele bloemen blijken namelijk geen fijne betekenis te hebben.

Gele rozen krijgen

Hoewel een bosje gele rozen natuurlijk hartstikke gezellig staat, is de betekenis niet bepaald fijn. Deze bloemen kunnen namelijk ‘haat’, ‘ontrouw’ of ‘jaloezie’ symboliseren.

Krijg je een bosje gele tulpen?

Bosje gele tulpen gekregen van je nieuwe geliefde? Dan moet je misschien even twee keer nadenken voordat je deze accepteert. Met een bosje gele tulpen zegt iemand namelijk dat de liefde die er tussen jullie is onmogelijk is. En dat is natuurlijk niet een fijne boodschap…

Lees ook: met dit product kun je je glazen bloemenvaas weer mooi schoon krijgen

Bloemen met positieve boodschap

Nu hebben de meeste mensen natuurlijk geen weet van deze eeuwenoude betekenissen, wat betekent dat je in de meeste gevallen wel wegkomt met een geel bosje bloemen. Maar mocht je het nu leuk vinden om bloemen te geven met een positieve boodschap, dan zijn deze perfect:

  • Roze rozen: deze bloemen kun je zowel aan je geliefde geven als aan een goede vriend of vriendin. Ze betekenen namelijk ‘waardering’, ‘blijdschap’, ‘vriendschap’ en ‘eerste liefde’.
  • Oranje rozen: geeft je partner je een oranje roos? Dan mag je je gelukkig prijzen: oranje rozen staan namelijk voor passionele liefde.
  • Witte en rode rozen samen: heb je een bosje gekregen met witte én rode rozen samen? Dan heb je geluk, deze combinatie staat namelijk voor eenheid en verbondenheid.
  • Clematis: ook deze bloemen zijn fijn om te krijgen. Ze staan namelijk voor innerlijke schoonheid.
  • Petunia: een petunia kun je als een groot compliment zien. Het betekent namelijk dat iemand je gezelschap waardeert.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Onze Taal
Beeld | iStock

Ook interessant