Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je beter eerst kunt douchen voordat je gaat zwemmen

haar-wassen.jpg

Warm weer, koel zwembad. Als je dat blauwe water ziet, is het wel heel verleidelijk om er meteen in te springen. Alleen is het niet zo slim. Tenminste, niet als je een beetje lief wilt zijn voor je haar. Dan kun je, voordat je het water in gaat, eerst echt even beter onder de douche duiken.

Chloor is een chemisch, agressief product dat de gezondheid en de conditie van je haar flink kan aantasten. Volgens de Vlaamse topkapper Jochen Vanhoudt is het dan ook belangrijk om voor het zwemmen een aantal maatregelen te nemen.

1. Spoelen met schoon water

“Ga voordat je gaat zwemmen even onder de douche en spoel je haar grondig met schoon water. Je haar is  vergelijkbaar met een spons: het neemt net zo lang water op tot het zich helemaal heeft volgezogen. Als je haren dus al flink nat zijn, is er minder plaats voor chloorwater.”

2. Conditioner

“Breng voor je het water in duikt conditioner aan op je haar en spoel dit niet uit. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de conditioner vormt een beschermlaagje rond je lokken waardoor het chloor niet kan binnendringen.”

3. Beschermende shampoo

“Gebruik een shampoo die je haar beschermt tegen de zon maar die tegelijkertijd ook is opgewassen tegen zand, zweet en chloorresten.” Neem ook uitgebreid de tijd om je shampoo goed in te masseren zodat al het vuil loskomt. Spoel daarna lang en grondig je kapsel na met lauwwarm water.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flair.be
Foto | iStock

Ook interessant