Margriet logo
De bijzondere persoonlijkheid van Waterman Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Een sterrenbeeld om te koesteren

Waarom de persoonlijkheid van Waterman zo bijzonder is

Het is het seizoen van de Waterman. Het meest unieke karakter van alle sterrenbeelden, menen astrologen. Maar ook een vaak onbegrepen sterrenbeeld. En dat is zonde, want Waterman bedoelt het écht goed. Het is een sterrenbeeld om te koesteren.

We zetten de meest typerende eigenschappen van de Waterman voor je op een rij.

Tegendraadse Waterman

Ben je geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan ben je een Waterman. En volgens de astrologie kenmerkt een aantal opvallende eigenschappen jou. Waterman durft haar excentrieke zelf te zijn en moedigt anderen aan om dit ook te doen. Ze is wat tegendraads en koppig. Een tikkeltje rebels, zelfs.

Niet bang voor discussie

Ze is niet bang voor confrontatie en discussie, maar je zult nooit zomaar ruzie met een Waterman krijgen. Iemand met dit sterrenbeeld kan gewoon bovengemiddeld slecht tegen ongelijkheid of feitelijke onjuistheden en móét zich daarover uitspreken. Intelligent als ze is, heeft ze veel informatie om te delen. Maar ook veel liefde.

(Te) eerlijk

Waterman is heel eerlijk. Soms een beetje te, waardoor ze nogal direct of zelfs bot kan overkomen. Maar ze bedoelt het altijd goed. Waterman is open-minded en komt vaak met oplossingen waar anderen niet direct aan denken.

Fantastische observeerders

Watermannen kunnen een wat afstandelijke, teruggetrokken indruk maken. “Maar eigenlijk zijn het gewoon fantastische observeerders die altijd precies weten wat er speelt in sociale situaties”, legt astroloog Jaime Wright uit aan PureWow. “Ik zie Waterman als de wijze grootmoeder waar iedereen advies van wil, maar dat ze alleen geeft aan degenen die het volgens haar echt nodig hebben.”

Saturnus en Uranus

Waterman heeft twee heersende planeten: Saturnus en Uranus. Van de planeten die met het blote oog te zien zijn, staat Saturnus het verst van de aarde af. “Saturnus is de planeet van discipline en verantwoordelijkheid, maar ook isolatie”, vertelt Wright. En mede dankzij de invloed van Uranus, de planeet van innovatie, blijft de drive van Waterman om een betere wereld na te streven sterk. Of het nu om ongelijkheid in de buurt of wereldwijd gaat.

Ben jij een Waterman, of heb jij een Waterman in je leven? Koester je excentrieke zelf of uitgesproken ander dan. Want een persoonlijkheid als die van een Waterman, tref je niet vaak.

Bron | PureWow

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden