Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vrouw uit Texas heeft na operatie Brits accent

neurologisch.png

Een vrouw uit Texas vrouw werd na haar operatie wakker met een Brits accent. Ze kwam om te worden geholpen aan een overbeet. Daar was ze vanaf. Maar toen ze wakker werd, sprak ze ineens Engels met een Brits accent in plaats van het Amerikaans dat iedereen in Texas spreekt. Dit bijzondere nieuwtje vermeldde Sky News.

Neurologische aandoening
Vermoedelijk heeft het afwijkende accent te maken met een zeldzame neurologische aandoening, die is ontstaan door de operatie. Het komt niet vaak voor. Minder dan honderd mensen hebben hier de afgelopen eeuw mee te maken gehad, aldus het Houston Methodist Sugar Land Ziekenhuis, waar Lisa onder het mes ging.

Grappig
Lisa vertelde aan de plaatselijke zender KHOU TV: “Ik wist niet wat voor reactie ik zou krijgen van anderen en of ze me zouden veroordelen. Denken ze dat ik ik doe alsof en een geintje maak? En begrijpen ze überhaupt wat ik zeg of verstaan ze me niet meer?  Haar familie en vrienden dachten inderdaad eerst dat ze een grapje maakte en moesten er vaak om lachen. “Mensen die mij niet kennen, vragen vaak waar ik vandaan kom. Dan moet je die verbaasde gezichten zien als ik antwoord dat ik uit Texas kom. ”

Hopelijk weer normaal
Lisa, die een half jaar geleden de operatie heeft ondergaan, hoopt dat haar accent uiteindelijk weer normaal wordt.

Meer actueel nieuws vind je hier.

Ook interessant