Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vrouw van 96 is overoverovergrootmoeder geworden

Het is een speciaal jaar voor Vera Lethbridge, 96, uit Canada. Ze is namelijk overoverovergrootmoeder geworden. Het nieuwste lid van de familie werd in oktober geboren. 

Hier zie je alle zes generaties op een rij:

Zes generaties

Baby Callie is nu de zesde generatie vrouwen van de familie. Vera heeft lang op dit moment gewacht en is erg trots. “Ik kan het niet beschrijven. Ze is een prachtig meisje. Ik houd zo veel van haar”, zegt ze tegen de BBC. De moeder van de twee maanden oude baby is Alisa Marsh, 20 jaar oud. Amanda Cormier, 39, is de oma van het kind en de overgrootmoeder is de 59-jarige Grace Couturier. De overovergrootmoeder is Gwen Shaw, 75 jaar oud. De oudst levende vrouw is Vera Sommerfield van 96, de overoverovergrootmoeder.

Net geen record

Zes generaties tegelijk in leven is bijzonder, maar het record is daarmee niet verbroken. Dit record staat namelijk op zeven generaties. Het is wel bijzonder dat zo’n lange lijn uit alleen vrouwen bestaat. De vrouwen wonen niet ver van elkaar uit de buurt, ze komen elke maand nog samen. Het nieuwste lid wordt inmiddels al doorgegeven van arm naar arm, alle vrouwen willen haar natuurlijk vasthouden. Ondertussen bladeren ze door fotoalbums en praten ze over wie op wie lijkt.

Bron: bbc.comguinnessworldrecords.com

Bekijk ook:

Dit wil je misschien ook lezen:

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Word lid van de Margriet nieuwsbrief. 

Ook interessant