Margriet logo
Fawlty Towers komt terug! Beeld Radio Times via Getty Images
Beeld Radio Times via Getty Images

Vrolijk nieuws: Fawlty Towers komt terug

De laatste aflevering van de legendarische Britse sitcom Fawlty Towers (1975-1979) werd 44 jaar geleden uitgezonden, maar fans kunnen nu uitkijken naar een langverwacht vervolg.

Volgens Variety gaat de originele schrijver en ster van de show John Cleese (83), terug naar de schrijftafel om nieuwe afleveringen te maken. Maar hij werkt niet alleen, zijn dochter Camilla Cleese (39) is als co-schrijver aangekondigd en krijgt de hoofdrol in de nieuwe afleveringen. Er is nog geen datum bekend wanneer het te zien zal zijn, maar Cleese zegt enthousiast te zijn: “De producent snapt het creatieve proces van het programma.”

Hier gaat de vervolgserie over

In de vervolgserie zal Basil (John Cleese) samen met zijn dochter (Camilla) een klein hotel runnen. Het zal gaan over hun relatie en hoe, volgens Cleese: “de uitbundige, cynische en mensenhatende Basil Fawlty zich staande probeert te houden in de moderne wereld”.

Cleese zal terugkeren in zijn rol van Basil Fawlty, de onhandige hoteleigenaar. Andere hoofdrolspelers uit de originele serie zullen niet terugkomen in de nieuwe serie. Zo zal Prunella Scales (90) niet meer te zien zijn als Sybel Fawlty door alzheimer. Ook Connie Booth (82), destijds co-schrijfver en bekend als Polly in de serie, keert niet terug, aangezien ze is gestopt met acteren. Andrew Sachs, bekend als Manual, is helaas in 2016 overleden.

Twee seizoenen

Ondanks de populariteit destijds, zijn er toen maar twee seizoenen met elk zes afleveringen gemaakt. Het eerste seizoen kwam uit in 1975 en de tweede in 1979. Beide seizoenen zijn bekroond met een BAFTA, de belangrijkste Britse entertainmentprijs die men voor een sitcom kan ontvangen. In 1980 heeft Cleese ook een BAFTA ontvangen voor zijn rol als Basil Fawlty. John Cleese en Connie Booth schreven de show samen als man en vrouw, maar ze zijn al sinds 1978 niet meer bij elkaar.

John Cleese is bekend geworden door de Britse comedy sketchserie Monty Python’s Flying Circus, met daarna de Monty Python films. In de afgelopen tien jaar was Cleese vooral als stemacteur te horen in films als Winnie the Pooh, Trolls en Shrek.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de vervolgserie van Fawlty Towers te zien zal zijn.

Julie Van der EerdenRadio Times via Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden