Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vriendinnendag? Ga naar het museum!

vriendinnen.png

Een dagje met vriendinnen, je moeder of zus(sen) in de agenda? Waarom niet een dag naar het museum! Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden verzorgt speciaal voor twintig lezeressen van Margriet een gratis rondleiding langs de tijdelijke tentoonstelling Carthago, inclusief koffie en gebak. 

Topstukken uit internationale musea

In deze grote tentoonstelling over Carthago maak je kennis met de archeologische rijkdom en roemruchte geschiedenis van een van de spraakmakendste havensteden uit de oudheid. Je ziet meer dan driehonderd voorwerpen, met vele topstukken uit de collecties van gerenommeerde internationale musea. Enkele blikvanger zijn kleurrijke mozaïeken, marmeren en bronzen sculpturen, grafmonumenten, glaswerk en de opgedoken kostbaarheden uit een scheepswrak.

Carthago

Carthago werd rond de negende eeuw v. Chr. Gesticht door de Feniciërs. Na de verovering door de Romeinen groeide de plaats zo’n tweeduizend jaar geleden uit tot derde stad van het Romeinse rijk, na Rome en Alexandrië. Carthago lag aan de kust van het huidige Tunesie en was eeuwenlang een van de spraakmakendste handels- en havensteden van de oudheid.

Aanmelden voor de gratis rondleiding

Wil jij samen met een vriendin(nen), je moeder of zus(sen) naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden én aanhaken bij de gratis rondleiding langs de tentoonstelling Carthago (inclusief entree, koffie en gebak)? Meld je hier aan en maak kans op twee kaartjes.

Ook interessant