null Beeld

Vraag aan Annemarie van Gaal: “We zijn bang dat de huurprijzen steeds hoger worden, is dit terecht?”

Anne (54): “Mijn man en ik willen onze koopwoning verkopen en gaan huren, maar we vinden de huurprijzen in de vrije sector al vrij hoog en zijn bang dat de huur nog verder zal stijgen als we er eenmaal wonen. Is die angst gegrond?”

Annemarie van Gaal geeft antwoord: "Een verhuurder mag één keer per jaar de huur verhogen. Ik adviseer altijd goed naar het contract te kijken, voordat je tekent. Er kan bijvoorbeeld in staan dat de huur elk jaar met een bepaald percentage of met een bepaald bedrag stijgt. Meestal wordt de consumentenprijsindex (CPI) gehanteerd en dan wordt de huur jaarlijks verhoogd met een percentage dat is gebaseerd op de inflatiecijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek berekent. Meestal schommelt de CPI tussen de 1 en 3% en daarmee ben je als huurder redelijkbeschermd tegen extreme huurverhoging."

Dit advies stond in Margriet 2018-16. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

null Beeld

Ook leuk en interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je een optische ooglift kunt toepassen. Het enige wat je nodig hebt, zijn oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden