Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vraag aan Annemarie van Gaal: ‘Wat betekent de afkorting ‘k.k.’ bij de vraagprijs van een te koop staand huis?’

annemarie-van-gaal.jpg

Inge (36): ‘Wat betekent de afkorting ‘k.k.’ bij de vraagprijs van een te koop staand huis?’

Annemarie van Gaal geeft antwoord: De afkorting ‘k.k.’ bij de vraagprijs van een huis betekent ‘kosten koper’: alle kosten van de overdracht zijn voor de koper. Deze kosten zijn niet
inbegrepen in de koopsom van de woning. Dus dit betaal je naast de koopsom. De hoogte van de kosten koper verschilt per aankoop van een woning. Je betaalt in elk geval kosten voor de levering van de woning: overdrachtsbelasting – 2% van de koopsom – en notariskosten. Je bent als koper verplicht een notaris in te schakelen; die maakt rechtsgeldige aktes op, zoals de transport- en hypotheekakte. Iedere notaris 
hanteert zijn eigen tarieven. Er kunnen aanvullende kosten bijkomen, zoals taxatie-, advies- en bemiddelingskosten, kosten voor de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie, makelaarskosten en kosten voor een bouwkundige keuring.

Dit advies stond in Margriet 2018-24. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Ook leuk en interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je een optische ooglift kunt toepassen. Het enige wat je nodig hebt, zijn oogschaduw en mascara.

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant