Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vraag aan Annemarie van Gaal: ‘Mag ik een kamer in mijn huis verhuren aan een student?’

annemarie-van-gaal.jpg

Jolanda (53):
‘Ik kan best wat extra inkomsten gebruiken. Mag ik een kamer in mijn huis verhuren aan een student?’

Annemarie van Gaal geeft antwoord: Als je een eigen huis hebt en je hebt een kamer over, dan kun je die voor langere tijd verhuren aan een student. Als de huur die je per jaar ontvangt niet hoger is dan € 5.246 dan kom in je in aanmerking voor kamerverhuurvrijstelling en hoef je de opbrengsten niet op te geven bij de Belastingdienst. Ontvang je meer dan € 5.246 aan huurinkomsten, dan moet je over het meerbedrag belasting betalen.

Let op: Als je een woning huurt van een corporatie of huisbaas, dan is onderverhuur meestal niet toegestaan. Vraag vooraf altijd schriftelijk toestemming als je van plan bent om je 
huurhuis of een kamer tijdelijk te verhuren. Doe je het zonder toestemming dan kan dat voor een corporatie of huisbaas reden zijn om je contract te 
ontbinden.

Dit advies stond in Margriet 2018-20. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Ook leuk en interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je een optische ooglift kunt toepassen. Het enige wat je nodig hebt, zijn oogschaduw en mascara.

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant