Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vraag aan Annemarie van Gaal: ‘Ik ben heel bang dat ik mijn baan zal verliezen. Heb je advies voor mij?’

annemarie-van-gaal.jpg

‘Er zijn al een aantal ontslagrondes geweest bij het bedrijf waar ik werk. Ik ben heel bang dat ook ik mijn baan zal verliezen. Heb je advies voor mij?’

Annemarie van Gaal: “Voor iedereen geldt, ook als je nog een baan hebt: zorg voor een plan B. Niemand is zeker van zijn baan, dus bedenk wat je zou willen en kunnen doen als je deze baan niet meer hebt. Is er iets wat je had willen doen, maar waar het nooit van is gekomen? Er zijn legio cursussen en (deeltijd)opleidingen. Had je onderwijzeres willen worden? Ga dan vast de deeltijd- pabo doen. Lijkt het je geweldig om op een vrachtwagen door Europa te rijden? Haal alvast je groot rijbewijs. Altijd nog een eigen bedrijfje willen hebben? Ga eraan werken, maak plannen, verdiep je in het ondernemerschap en bezoek avonden voor startende ondernemers bij de Kamer van Koophandel.
Het lijkt in eerste instantie dramatisch, ontslagen worden, maar zie het ook als een kans om aan iets nieuws te beginnen. Ga je vooral niet wentelen in de slachtofferrol, want daar word je maar moedelozer van. Ontslag is een mooie kans op een betere toekomst.”

Dit advies stond in Margriet 2017-52. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Ook lekker om te lezen

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant