Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo voorkom je dat je te veel kleding meeneemt in je koffer

zo-voorkom-je-dat-je-te-veel-kleding-meeneemt-in-je-koffer.jpg

Uit een onderzoek -dat een paar jaar geleden werd uitgevoerd- onder 2000 vrouwen, blijkt dat we gemiddeld 26 kledingstukken teveel meenemen op vakantie. Een gemiddelde vrouw heeft voor een week 36 kledingitems nodig, maar we pakken er maar liefst 60 in! Bijna de helft van wat we meeslepen blijft dus onaangeraakt in de koffer.

En dat zorgt na de vakantie niet alleen voor een hele hoop extra was. Je sleept op die manier ook een heleboel extra gewicht mee, met alle financiële gevolgen van dien. Zeker als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je deze zomer te veel meeneemt naar je vakantieadres.

1. Maak lijstjes

Bedenk, voor je op vakantie gaat, goed wat je tijdens je vakantie gaat doen. Ben je van plan om voornamelijk veel op het strand te gaan liggen? Dan heb je voldoende aan een paar leuke bikini’s, badpakken en een paar setjes voor als je ’s avonds langs de boulevard wilt slenteren. Het is heel handig om een lijstje te maken voordat je begint met het inpakken van je koffer. Bovendien kom je er op deze manier ook snel achter of je iets vergeten bent. Allereerst schrijf je op wat je zeker nodig hebt. Zoals je toiletspullen, je reisdocumenten en specifieke (basis-)uitrusting voor als je een bepaalde sport of activiteit gaat doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

2. Kijk nog eens goed naar je reisbestemming

Heb je je vakantie een paar maanden geleden geboekt? Kijk dan nog even kritisch naar je reisbestemming. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de inhoud van je koffer. Wordt het de komende weken zonnig, droog en daalt de temperatuur niet onder de twintig graden? Dan kun je je regenjas, lange broeken en windjack wel thuis laten. Ook is het handig om van te voren te controleren of er een wasmachine op locatie aanwezig is. Als je gewoon kunt wassen, is het niet nodig om extra setjes voor ‘noodgevallen’ mee te nemen.

3. Zwarte of neutraal gekleurde schoenen

Schoenen nemen veel ruimte en gewicht in je koffer in. Denk even terug aan je vorige vakantie. Hoeveel schoenen heb je toen werkelijk gedragen? Vaak is een paar stevige sneakers, mooie sandalen en een stel slippers wel voldoende. Kies voor een neutrale kleur zodat je schoeisel goed past bij alle outfits die je mee wilt nemen. Gaat je koffer nog steeds moeilijk dicht? Probeer dan je schoenen vol te stoppen met sokken of ondergoed. Op die manier bespaar je veel ruimte!

4. Bedenk vooraf al een paar setjes

Als je vooraf weet wat je tijdens je vakantie gaat doen, kun je thuis al een aantal setjes maken voor verschillende gelegenheden. Kies bij elk onderstuk, zoals bijvoorbeeld een rokje of shorts, twee of drie matchende bovenstukken. Voor twee weken heb je vaak wel voldoende aan vier verschillende basis setjes plus wat extra’s voor speciale gelegenheden.

Wees niet bang om iets te vergeten. In geval van nood is er in het buitenland altijd wel een leuke winkel te vinden om je ontbrekende items aan te vullen. Heb je gelijk een goede reden om een dagje lekker te gaan shoppen!

Bron| Tijd en Resultaat, Haute Couleur, Gezondheidsnet
Beed| iStock

Ook interessant