Voor sommigen onder ons wordt september een wat mindere maand. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Voor déze vier sterrenbeelden wordt september een minder goede maand

De herfst staat voor verandering. Niet alleen de blaadjes aan de bomen verkleuren, maar ook je leven kan een nieuwe richting op gaan. Voor de een ziet dat er wat rooskleuriger uit dan voor de ander. Déze vier sterrenbeelden zullen in september wat tegenslagen op hun bordje krijgen.

Maar dat kan in oktober helemaal omslaan: na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.

Stier

Je leven kan op dit moment best een beetje onstuimig zijn, Stier. De maand september is pas net van start gegaan of je dagen staan al op z'n kop. Als er iets op je pad komt dat je niet verder helpt, zul je er alles aan doen om dit te vermijden. En dat mag best, want je wilt niet stilstaan maar juist vooruit gaan. Dat doe je vooral door alle dagelijkse beslommeringen naast je neer te leggen en je te focussen op wat echt belangrijk voor je is. Je wordt deze maand geconfronteerd met het verleden. Het contact met bepaalde familieleden kan dan ook wat stroef verlopen. Alle problemen die je met je meedraagt komen daardoor extra omhoog. Dat kan pittig zijn, maar uiteindelijk zul je er sterker uitkomen. Je wilt je graag geborgen en veilig voelen en dat doe je door een plek te zoeken die alleen van jou is.

Weegschaal

Deze maand wordt een emotionele achtbaan voor jou. Alles komt net wat harder bij je binnen. Die ene opmerking of een gemiste trein: je kunt het er even niet bij hebben in september. Toch is dit ook een hele bijzondere maand voor jou, want je leert grenzen te stellen. Je krijgt wat te verduren, maar wordt daardoor een stuk mondiger. Als er iets of iemand in je leven is die alle energie uit je zuigt: neem er even afstand van. September is al moeilijk genoeg en je mag nu best wat meer voor jezelf gaan kiezen. Als je dat doet, zul je een enorme ontwikkeling doormaken waar je nog lang profijt van hebt. Heb je een hobby, vriendschap of iets anders waar je het uit je tenen moet halen om langs te gaan? Sta jezelf toe om deze activiteit of persoon los te laten. Kijk waar je energie van krijgt en richt daar je pijlen op.

Steenbok

Het thema van deze maand is voor jou intimiteit. Het wordt tijd dat je je meer gaat verbinden met andere mensen en uit je schulp komt, Steenbok. De mensen om je heen houden van je en je bent ook dol op hen. Maar zorg er wel voor dat ze niet over je heen lopen. Je openstellen en verbinden met een ander, betekent niet dat diegene alle ruimte mag pakken en dat jij je maar aan moet passen. Je hoeft niets aan jezelf te veranderen. Steenbok. Het is belangrijk dat je daarbij duidelijke grenzen stelt. Dat kan spannend zijn, maar zelfrespect tonen zorgt ervoor dat anderen ook respect voor je zullen hebben. Voel je dat iemand het er niet mee eens is dat je ook eens op het podium staat? Laat je daardoor niet kisten, verandering laat anderen soms schrikken. Iedereen mag ruimte innemen, dus jij ook. Als je je omringt met de juiste mensen zal de 'nieuwe jij’ juist alleen maar gewaardeerd worden.

Waterman

Deze maand is confronterend voor je, Waterman. Telkens weer wordt er een spiegel aan je voorgehouden. Waarschijnlijk ben je net wat te hard voor jezelf. Het lukt je zo goed om zachtaardig te zijn naar anderen, waarom ben je dat dan niet ook naar jezelf toe? Verzacht je blik, anderen zijn niet zo streng voor je als je soms denkt. De grootste kwelgeest zit meestal in je hoofd. Doordat je zo streng bent voor jezelf, worstel je met veel opgekropte gevoelens. Het feit dat je een binnenvetter bent, zorgt ervoor dat de spanning hoog kan oplopen deze maand. Je raakt in conflict met met anderen en je voelt je onbegrepen. Misschien lukt het om ruzie te voorkomen als je met anderen deelt wat er in je hoofd omgaat. Het voordeel is wel dat je door deze conflicten wordt uitgedaagd om aan je innerlijke problemen te werken. Besef wel dat je niet iedereen te vriend hoeft te houden: als het na meerdere uitpraat-sessies nog niet gaat, dan is het misschien nu de tijd dat jullie wegen gaan scheiden. Neem geen genoegen met minder dan iets of iemand waar je écht enthousiast over bent. Als je aan jezelf wilt werken in september, wordt deze 'mindere maand’ uiteindelijk misschien wel een geschenk voor je zelfontwikkeling.

Bron | Baynite

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden