Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Voor deze televisieprogramma’s bleven we thuis

televisieprogrammas.png

Voor welke spelprogramma’s bleven we vroeger thuis, zaten we met natte haren en een bakje chips voor de televisie?  

Wie-kent-kwis

De Wie-kent-kwis werd van 1973 tot en met 1983 door de AVRO uitgezonden. Tot 1977 was Peter Knegjens de presentator van het Nederlandse spelprogramma, daarna werd Fred Oster het vaste gezicht. Een van de hoogtepunten van de show was het finalespel, dat bestond uit de zogenaamde cavia-race.

Ron’s Honeymoon Quiz

Ron’s Honeymoon Quiz was vanaf 1987 te zien bij de Tros en later bij RTL 4, en werd gepresenteerd Ron Brandsteder. In het televisieprogramma namen pasgetrouwde stellen het tegen elkaar op in verschillende spelletjes en quizzen.

Wie van de Drie

Wie van de Drie werd uitgezonden door de AVRO van 1963 tot 1983, en in de jaren negentig onder andere door RTL. In het programma werden drie personen voorgesteld met één naam en één beroep. Bekende Nederlanders moesten door middel van het stellen van vragen raden wie van de drie de ‘echte’ persoon was.

Eén van de acht

Eén van de acht was een televisiefamilieshow, van 1969 tot 1973 uitgezonden door de VARA. De presentatie was in handen van Mies Bouwman.

Sterrenshow

Het spelprogramma Sterrenshow werd tussen 1984 en 1986 uitgezonden door de VARA. Het werd gepresenteerd door Willem Ruis.

Ted’s familiespelshow

In de Teds Familie Spel Show stond de vraag centraal hoe goed kinderen en ouders elkaar kennen. De show werd gepresenteerd door Ted de Braak.

Surpriseshow

De Surpriseshow kwam voor het eerst op televisie in 1988 bij de KRO en werd gepresenteerd door Henny Huisman. In het programma werden nietsvermoedende mensen verrast; ze zagen hun droomwens in vervulling gaan.

Voor welk spelprogramma bleef jij thuis? 

Ook interessant